Talmácsi bízik a győzelemben

2006.05.03. 13:29
Jelenlegi gondjai ellenére is bízik idei jó szereplésében, és hiszi, hogy újra futamot tud nyerni a 125 köbcentis motoros-vb-n Talmácsi Gábor. A magyar pilóta a kategória legjobb hondása, a gyár japán mérnökei egyre többet foglalkoznak vele, míg a sikereket gátló futómű problémát svéd szakember próbálja megoldani.
Elégedett idei teljesítményével kezdeti problémái ellenére is Talmácsi Gábor, és biztos benne, hogy hamarosan újra győzni tud a motoros gyorsasági világbajnokság 125 köbcentis kategóriájában.

Hamar elkopik a gumi

"Nagyon nehéz az előrelépés, hiszen folyamatosan gondjaim voltak a futóművel, ami abban nyilvánult meg, hogy az első körökben, amíg a gumi bírta, gyors voltam, de amikor kopni kezdett, lemaradtam az élmezőnytől" - nyilatkozta a magyar motoros azon a sajtótájékoztatóján, amit új támogatója, a Playstation szervezett.

Talmácsi az első három futamon a nyolcadik, a tizenegyedik, majd legutóbb újra a hatodik helyen végzett, 23 pontot gyűjtött, amivel nyolcadik a világbajnokságban, 47-tel a vezető Alvaro Bautista mögött.

Tavaly is hasonlóan kezdett

"A gondok ellenére nyugodt vagyok, mert múlt év hasonló időszakában is nagyjából hasonlóan álltam. Volt csapattársam, a finn Mika Kallio csupán tíz ponttal előz meg."

Talmácsi, aki tavaly bronzérmes lett a KTM nyergében, elmondta, a Honda hátsó futóműve még nem a megfelelő, ezért a kanyarokból nem tud kellően jól gyorsítani.

A legjobb Honda-pilóta

"Folyamatosan javul a helyzet, Isztambulban már hatodik voltam, és remélem, egyre jobb eredményeket érek majd el. A hondások között jelenleg én vagyon a legjobb helyen."

Mivel ő a márka élversenyzője a 125-ös kategóriában, a gyár egyre több figyelmet fordít rá. Japán mérnökök segítik a munkáját, a futómű problémájának megoldására pedig az alkatrész svéd gyártója küldött egy szakembert.

Újra győzelmekért

"A svéd kolléga már sokat segített a beállításoknál, Törökországban egyértelműen látszott a munkája, hiszen az élmezőny látótávolságon belül volt a célba éréskor. Hamarosan még inkább javulhat a helyzet, és akkor újra a győzelemért motorozhatok."

A 16 futamos vb következő, negyedik nagydíját május 14-én, Kínában rendezik.