Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

A Honvéd a vízilabda-bajnok

2006.05.14. 17:14
A Honvéd a rájátszásos döntő ötödik mérkőzésén, hazai medencében 8-6-ra legyőzte a Vasast, és megnyerte az országos vízilabda bajnokságot.
A Honvéd nyerte a 100. magyar férfi vízilabda-bajnokságot: a Kőér utcai alakulat a rájátszásos döntő ötödik mérkőzésén, hazai medencében 8-6-ra legyőzte a Vasast, és címét megvédve a klub történetében - a 2001-es első siker óta megszakítás nélkül - hatodszor lett az ob I legjobbja.

0-2-ről fordítottak

"Vesztett állásból fordítottuk meg a döntősorozatot és a mai mérkőzést is, ez elsősorban a csapatmunka diadala. A mostani meccsen kénytelen voltam menet közben taktikát változtatni, s ez bejött. Hosszú évek óta a legszínvonalasabb finálén vagyunk túl, gratulálok a Vasasnak is, hiszen végig remek teljesítményt nyújtott" - értékelte Kovács István, a győztes csapat edzője a sikert.

Nagyon szoros csata volt

Az ellenféltől szintén a tréner, Földi László nyilatkozott: "Nehéz megmondani, hogy 2-0-ás vezetés után miért nem tudtuk megnyerni a döntőt, talán azért, mert jobb volt a Honvéd. Ezt a találkozót elvesztettük, de az egész idényt tekintve nagy dolgot vitt véghez ez a fiatal gárda, amely szoros csatára kényszerítette a bajnokot."

Férfi vízilabda ob I, döntő, 5. mérkőzés
Domino-BHSE - TEVA-VasasPlaket 8-6 (1-3, 3-2, 2-0, 2-1)
góldobók: Benedek 3, Bárány 2, Biros, Fodor, Tóth 1-1, illetve Steinmetz Á. 2, Varga Dániel, Kuncz, Steinmetz B., Vindisch 1-1