Talmácsi negyedik Kínában

2006.05.14. 12:14
Fél másodperccel maradt le a dobogóról a motoros Kínai Nagydíjon Talmácsi Gábor, a magyar pilóta negyedikként ért célba. A győztes Mika Kallióval is egy másodpercen belül futott célba, és megerősítette helyét a mezőny legjobb Hondásaként.
Negyedik helyen végzett Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnokság negyedik, kínai futamán. A hondás pilóta nagy csatában szorult le a dobogóról, a győztes Kalliótól is kevesebb mint egy másodperccel maradt le.

Kínai Nagydíj, 125 kcm
1. Mika Kallio (finn, KTM) 42:06.223 perc
2. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) 42:06.320
3. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia) 42:06.580
4. Talmácsi Gábor (Honda) 42:07.122
5. Julian Simon (spanyol, KTM) 42:07.329
6. Lukas Pesek (cseh, Derbi) 42:08.109
...32. Tóth Imre (Aprilia) 43:50.042

A pontverseny állása: 1. Bautista 86 pont, 2. Kallio 58, 3. Hector Faubel (spanyol, Aprilia) 54, ... 7. Talmácsi 36

A 125 kcm-es géposztályban tavaly KTM-mel bronzérmes magyar versenyző az ötödik helyről indult, és - ebben a szezonban először - végig tartani tudta a lépést a legjobbakkal. A rajtot követően a negyedik pozícióban haladt a finn Mika Kallio, az olasz Mattia Pasini és a spanyol Julian Simon mögött, majd a vezető kvartetthez felzárkózott a cseh Lukas Pesek, később pedig a spanyol Alvaro Bautista.

A 19 kör során végig ez a hat pilóta haladt az élen, a többiek messze lemaradva követték őket. A helyezések gyakran változtak, Talmácsi a hatos második felében motorozott.

A zárókörben hatodik volt de az utolsó kanyarnál megelőzte Simont, miközben Pesek elszámította magát, kigurult a pályáról. A viadalt Kallio nyerte meg, bár pár száz méterrel a cél előtt még csupán a negyedik volt.

A kategória másik magyar indulója, az apriliás Tóth Imre 32. lett.

Talmácsi továbbra is a Honda legjobb pilótája, a japán gyártól egyre komolyabb támogatást kap, legutóbbi sajtótájékoztatóján elmondta, hamarosan jobb eredményekre számít. A következő futamig egy hetet sem pihenhet, a hétvégén máris következik a Francia GP.

A Moto GP ketegóriában a negyedik futamon a negyedik különböző pilóta győzött idén, a 20 éves Dani Pedrosa első sikerét szerezte. Valentino Rossi nem ért célba, gumiproblémák miatt feladta hat körrel a vége előtt.

'Hamarosan még előrébb végezhetek'
"Örülök, ez a negyedik hely szinte győzelemmel ér fel. A motor már sokkal jobb, tudok menni az élmezőnnyel. Az első helyért még nem sikerült küzdeni, mert a futómű nem tökéletes. Megvan viszont egy jó alapbeállítás, ezen finomítva hamarosan még előrébb végezhetek. A motor teljesítménye nagyon jó, csak még nem lehet a géppel keményen kigyorsítani. A következő nagydíjat már alig várom, ott is jó eredményre számítok" - nyilatkozta Talmácsi Gábor a futam után az m1 csatornának.