Vilmos herceg Kásásékkal edzene együtt

2006.05.29. 18:30
A 2001-es Európa-bajnokság után június tizenharmadikától ismét hazai medencében játszik a kétszeres olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott. A Világkupára neves díszvendég érkezhet Budapestre, hiszen a brit trónörökös, Vilmos herceg imádja a sportágat, tiszteli a magyar csapatot, és még az sem kizárt, hogy együtt fog edzeni Kásás Tamásékkal. Kemény Dénes kapitány a keretszűkítés stresszes állapotáról is beszélt.

Három nappal a hazai bajnokság befejezése után már meg is kezdte a felkészülést a június tizenharmadiki Világkupára a magyar vízilabda-válogatott. Pillanatnyilag tizenkilencen alkotják a gárdát, a margitszigeti eseményre azonban csak tizenhárom játékos nevezhető.

Érződik a stressz a játékosokon

"Fáradtak a fiúk, hiszen naponta kétszer edzünk, emellett látom rajtuk a stresszt is, hiszen hat embert végül ki kell majd hagynom. Nem könnyű a feladat, nekem is jobb lenne, ha már a megálmodott csapattal együtt készülnék" - mondta Kemény az Indexnek.

Nem titkolta, már a hét végére szeretné, ha a létszám hárommal megfogyatkozna, de egyelőre még nem tudja, kik lesznek azok, akiktől búcsút kell vennie. Nem zárta ki azonban, hogy kétszeres olimpiai bajnok is lesz köztük.

Nehéz a búcsú

"Nehéz odaállni úgy egy játékos elé, akivel nemcsak szakmai, hanem emberi kapcsolatot is ápolok, hogy a jövő érdekében másnak szavazok bizalmat. Meg kell azonban tennem mindent a siker érdekében. Szerencsére normálisan szokták fogadni a döntéseimet" - magyarázta.

A legőszintébben mondta, hogy eddig senkiben sem csalódott, Varga Dénest ugyanakkor külön kiemelte, mondván, nem hitte volna, hogy a bajnoki döntő után ilyen fegyelmezetten és becsületesen végzi majd el az edzésmunkát. "A tinédzseres hóbort már a múlté" - utalt arra, hogy sorozatos fegyelmezetlenségei miatt korábban büntetést kapott a Vasas tehetséges játékosa.

A herceg mindkét sikeres olimpiai döntőt látta

A kapitány beszámolt arról, hogy az angol pólósok ausztrál kapitányán - ő többször játszott az Unicum Kupán játékosként - keresztül felvették a kapcsolatot a brit trónörökössel, Vilmos herceggel, aki imádja a sportágat. Kemény Budapestre hívta meg őt, a herceg a meghívást elfogadta, már csak néhány részletet kell tisztázni.

"A hadsereg engedélyét kell még kikérnie, azt remélhetőleg a héten megkapja, és akkor kiderülhet az is, mennyi időre tud elszakadni hazájától. Nem zárkózunk el attól, hogy velünk lakjon, attól sem, hogy velünk eddzen néhányszor. Személy szerint nincs kedvence a csapatból, de mindkét győztes olimpiai döntőnket látta, és komoly dolognak tartaná, ha a helyszínen, testközelből láthatna minket" - összegzett Kemény.