Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Betiltották a gyilkos reklámtárgyakat a Touron

2006.07.04. 10:50
Hushovd rengeteg vért vesztett, miután a tegnapi sprintbefutón felsebezte a karját egy néző által lengetett reklámtárgy, Boonent kamerával találták el. A szervezők betiltották a veszélyes reklámtárgyakat. Di Luca feladni kényszerül a versenyt prosztatagyulladása miatt.

Folytathatja a versenyt a vasárnapi sprintbefutó során megsérült Thor Hushovd - jelentette be reggel a Credit Agricole sportigazgatója. "Sok vért vesztett, de maga a vágás annyira nem vészes" tette hozzá Roger Legeay, szerinte a norvég sprinter "nem fogja túl jól érezni magát az elkövetkezô öt-hat napban".

Vérengző kéz

Vasárnap, az első versenynapon a sárga trikót viselô Hushovd karját több öltéssel kellett összevarrni, mert az egyik néző által lengetett reklámtárgy, egy óriási, zöld műanyag kéz több centis vágást ejtett rajta.

A Tour szervezôi mindeközben nem késlekedtek, azonnal hoztak egy szabályt, mely a második szakasztól kezdve a cél előtti utolsó két kilométeren mindennemű olyan szóróajándékot betilt, mellyel sérülést okozhatnak a nézôk a sprintelô versenyzôknek.


Thor Hushovd

Nem csak Hushovd sérülése adott okot erre a lépésre, a zöld trikó megszerzésére talán legesélyesebbnek tartott világbajnok belga sprinter, Tom Boonen is arról beszélt a szakasz után, hogy egy kamerával megütötték alkarját, és ezért volt kénytelen a céltól ötven méterre abbahagyni sprintjét. Csapata, a szintén belga illetôségű Quickstep hivatalosan is panaszt tett a szervezôknél, mert szerintük a befutónál lévô hely "túl szűk volt", és a sportolók veszélyesen közel kerültek a kordonokhoz.

Di Luca feladja

Nem folytatja viszont a versenyt az olasz Danilo Di Luca, a Liquigas kerékpárosa - aki tavaly a Pro Tour legtöbb pontot gyűjtô versenyzôje volt - azért kényszerül abbahagyni a versenyt, mert prosztatagyulladása az antibiotikumos kezelés hatására sem javult, lehetetlenné téve a kerékpározást.

Közben kiderült, megnyugodhat a Jan Ullrich és Oscar Sevilla hazaküldése miatt kusza helyzetbe került T-Mobile csapat, mert a névadó 2008-ig meghosszabbította szponzorszerzôdését, Philipp Schindera, a német telekommunikációs vállalat szóvivôje szerint a "dopping-maffia elôtti meghunyászkodás lenne, ha most visszavonnánk támogatásunkat", majd kijelentette, hogy azt érzik, ez a lépés segít "a kerékpárossportban elterjedt doppingolás elleni harcban."