Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Betiltották a gyilkos reklámtárgyakat a Touron

2006.07.04. 10:50
Hushovd rengeteg vért vesztett, miután a tegnapi sprintbefutón felsebezte a karját egy néző által lengetett reklámtárgy, Boonent kamerával találták el. A szervezők betiltották a veszélyes reklámtárgyakat. Di Luca feladni kényszerül a versenyt prosztatagyulladása miatt.

Folytathatja a versenyt a vasárnapi sprintbefutó során megsérült Thor Hushovd - jelentette be reggel a Credit Agricole sportigazgatója. "Sok vért vesztett, de maga a vágás annyira nem vészes" tette hozzá Roger Legeay, szerinte a norvég sprinter "nem fogja túl jól érezni magát az elkövetkezô öt-hat napban".

Vérengző kéz

Vasárnap, az első versenynapon a sárga trikót viselô Hushovd karját több öltéssel kellett összevarrni, mert az egyik néző által lengetett reklámtárgy, egy óriási, zöld műanyag kéz több centis vágást ejtett rajta.

A Tour szervezôi mindeközben nem késlekedtek, azonnal hoztak egy szabályt, mely a második szakasztól kezdve a cél előtti utolsó két kilométeren mindennemű olyan szóróajándékot betilt, mellyel sérülést okozhatnak a nézôk a sprintelô versenyzôknek.


Thor Hushovd

Nem csak Hushovd sérülése adott okot erre a lépésre, a zöld trikó megszerzésére talán legesélyesebbnek tartott világbajnok belga sprinter, Tom Boonen is arról beszélt a szakasz után, hogy egy kamerával megütötték alkarját, és ezért volt kénytelen a céltól ötven méterre abbahagyni sprintjét. Csapata, a szintén belga illetôségű Quickstep hivatalosan is panaszt tett a szervezôknél, mert szerintük a befutónál lévô hely "túl szűk volt", és a sportolók veszélyesen közel kerültek a kordonokhoz.

Di Luca feladja

Nem folytatja viszont a versenyt az olasz Danilo Di Luca, a Liquigas kerékpárosa - aki tavaly a Pro Tour legtöbb pontot gyűjtô versenyzôje volt - azért kényszerül abbahagyni a versenyt, mert prosztatagyulladása az antibiotikumos kezelés hatására sem javult, lehetetlenné téve a kerékpározást.

Közben kiderült, megnyugodhat a Jan Ullrich és Oscar Sevilla hazaküldése miatt kusza helyzetbe került T-Mobile csapat, mert a névadó 2008-ig meghosszabbította szponzorszerzôdését, Philipp Schindera, a német telekommunikációs vállalat szóvivôje szerint a "dopping-maffia elôtti meghunyászkodás lenne, ha most visszavonnánk támogatásunkat", majd kijelentette, hogy azt érzik, ez a lépés segít "a kerékpárossportban elterjedt doppingolás elleni harcban."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?