Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiesett a Tour-győzelemre esélyes Valverde

2006.07.05. 09:38
Kessler megcsinálta azt, ami előző nap nem sikerült neki: a sprinterek elől meglépve megnyerte a Tour harmadik szakaszát. Valverde esése következtében kulcscsontját törte és kénytelen volt feladni a versenyt.

A hétfői, sikertelen szökése után Matthias Kessler kedden megcsinálta, amit előző nap tervezett: megnyerte a Tour de France harmadik szakaszát. A T-Mobile csapat versenyzője a Cauberg emelkedőjén indította szökését, alig két kilométerrel a finis előtt, és öt másodperccel csapattársa, Michael Rogers előtt ért célba. A harmadik Daniele Bennati, a Lampre-Fondital versenyzője volt, megelőzve Tom Boonent, írja a Cyclingnews hírportál. A sárga trikó mai viselője, Thor Hushovd 17 másodperccel később ért be a célba, így Boonen elnyerte első sárga trikóját, melyet a holnapi belga rajtnál viselhet majd.

Valverde feladni kényszerült

A napot esések és defektek tarkították, a legrosszabbul a doppingolás miatt kizárt versenyzők távollétében a végső győzelemre esélyesnek kikiáltott Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) járt, aki a cél előtt 20 kilométerrel bukott fel, és kulcscsonttörést szenvedett. Sérülése miatt feladni kényszerült a versenyt, éppúgy, mint Erik Dekker (Rabobank) és Fred Rodriguez (Davitamon-Lotto), aki 54 kilométerrel a szakasz vége előtt esett el. Philippe Gilbert is felbukott, de ő be tudta érni a pelotont.

Az összetett állása a harmadik szakasz után:
1. Tom Boonen (Bel) Quick-Step-Innergetic 14.52.23
2 Michael Rogers (Aus) T-Mobile 0.01
3. George Hincapie (USA) Discovery Channel 0.05
4. Thor Hushovd (Nor) Crédit Agricole 0.07
5. Paolo Savoldelli (Ita) Discovery Channel 0.15

3. szakasz - július 4, kedd: Esch-sur-Alzette - Valkenburg (Hollandia), 216 km