Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

McEwen harmadik szakaszgyőzelme a Touron

2006.07.09. 19:29
A sprintbefutók hetének utolsó napján nem sikerült a meglepetés a Tour de France-on. A pénteken harminchatodik születésnapját ünneplő Erik Zabel csak hetedik lett a szakaszt magabiztosan megnyerő és a zöld trikóért folyó versenyben egyre magabiztosabban vezető Robbie McEwen mögött.

6. szakasz, július 7. péntek: Lisieux - Vitré, 189 km

A Tour de France pénteki, viszonylag rövid szakaszán ismét több, sikertelen szökést indítottak a versenyzők, végül Florent Brard (Caisse d'Epargne-Illes Balears), Anthony Geslin (Bouygues Telecom) és az utolsó előtti helyen álló svéd Magnus Backstedt (Sweden, Liquigas-Bianchi) kisérlete tartott ki legtovább. Az unalomig ismert menetrend szerint a szakasz felénél az ausztrál Robbie McEwen csapata, a Davitamon az éllre állt és elkezdte szökevények üldözését, ami a cél előtt négy kilométerrel sikerült is.

Természetesen a sprinterek most is heves helyezkedésbe kezdtek, az eddig nem sokat mutató olasz Lampre csapat is megpróbálta saját spinterét, Benattit nyerő pozícióba hozni, de McEwen felvezető embere, Gert Steemans ismét remek munkát végzett, így az ausztrál verseyző újra elsőként haladt át a célvonalon, immáron idei harmadik szakaszgyőzelmét szerezve meg ezzel.

Összetettben a belga Tom Boonen őrzi első helyét.

Szombaton egyéni időfutam következik Saint-Grégorie és Rennes között, az ötvenkét kilométeres, gyakorlatilag sík terepen valószínűleg az időfutam-specialisták dominálnak majd. Kiderül, mennyit lépnek előre az összetettben az esélyesnek kikiáltott versenyzők, hiszen a phonakos Landis és a hét elején a sárga trikót egy napra elhódító George Hincapie is az időfutamon szeretne súlyos perceket verni vetélytársaira.

Eredmények:
1. Robbie McEwen (Davitamon-Lotto)
2. Daniele Bennati (Lampre-Fondital)
3. Tom Boonen (Quick-Step-Innergetic)
4. Bernhard Eisel (Francaise Des Jeux)
5. Thor Hushovd (Crédit Agricole)