Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Egy olasz-francia nyert a Touron a vb-döntő napján

2006.07.10. 02:58
Sylvain Calzati sikeres szökéssel nyerte meg az francia kerékpáros körverseny nyolcadik szakaszát. A Tour de France összetettjét az ukrán Hocsar vezeti.

A hazai közönség előtt szereplő Sylvain Calzati sikeres szökés után megnyerte a Tour de France kerékpáros körverseny vasárnapi, 8. szakaszát.

Persze a Tour kapcsán sem lehet elvonatkoztatni a futball-vb-től, Calzati esete így még érdekesebb. Az AG2R versenyzője hazájának Franciaországnak szerezte meg idei második szakaszgyőzelmét, de mindkét szülője olasz.

A St-Méen-le-Grand és Lorient közötti 181 kilométeres szakaszon Calzati egy kisebb csoporttal gyorsan megszökött, majd 45 kilométerrel a vége előtt úgy ítélte meg, esélyes a szakaszgyőzelemre. Ez össze is jött neki, mert egyedüli szökésbe kezdett és elsőként ért a célba.

Az ukrán Szerhij Honcsar őrzi összetettbeli első helyezését. Hétfőn szünnap következik. Kedden a Budeaux és Dax közötti 169,5 km vár a mezőnyre.

Tour de France, 8. szakasz, Saint-Méen-le-Grand-Lorient, 181 km

Szakaszgyőztes: 1. Sylvain Calzati (francia, AG2R-Prevoyance) 4:13:18 ó 2. Kjell Carlström (finn, Liquigas) 2:05 p hátrány 3. Patrice Halgand (francia, Crédit Agricole) azonos idővel
Az összetettben: 1. Szerhij Honcsar (ukrán, T-Mobile) 34:38:53 ó 2. Floyd Landis (amerikai, Phonak) 1:00. p h. 3. Michael Rogers (ausztrál, T-Mobile) 1:08 p h.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?