Gusztáv
3 °C
7 °C

Freire nyerte a Tour legrövidebb szakaszát

2006.07.12. 14:03
Sprinterek közt dőlt el az elsőség kedden, a Tour De France legrövidebb szakaszán, ismét láthattunk sikertelen szökést, és úgy tűnik, Tom Boonennek, a világbajnoknak idén nem jön össze a szakaszgyőzelem, ismét kikapott a sprintben.

9. szakasz - július 11., kedd: Bordeaux-Dax, 170km

Az idei verseny legrövidebb szakaszán először Arnaud Coyot (Cofidis) próbálkozott sikertelenül szökéssel, majd a Milramos Christian Knees lépett el a mezőnytől, mely a hétfői pihenőnap után nem sok hajlandóságot mutatott az üldözésre, egyedül két francia, a Bouygues Telecom versenyzője, Walter Beneteau és az eddig nem sokat mutató Cofidis csapatból Stephane Augé eredt a szökevény nyomába.

Az igy három fősre bővült csoport hamar több mint hét perc előnyre tett szert, így az összetettben 45. helyen kicsit több mint öt perc hátránnyal Honcsar mögött álló német álló mindössze huszontöt éves Knees egy ideig a virtuális sárga trikó tulajdonosává avanzsálhatott.

Aztán döntött a peloton: kell a győzelem a csapatok sprintereinek, és a Credit Agricole, a Lampre és Tom Boonen csapata, a Quick Step vezetésével a üldözni kezdték az élen álló triót. Knees közben többször próbálkozott meglépni szökevénytársaitól, de a két franciák újra- és újra utólérték, és megpróbálták jobb belátásra bírni a Milram kerekesét, valószínűleg úgy gondolták, hogy hárman talán célbaérhetnek az időközben egyre közelebb kerülő mezőny előtt.


a nyeretes, Oscar Freire

Négy kilométerrel a cél előtt aztán utolérte a peloton az időközben teljesen kimerült hármast, és innen - a jól ismert koreográfia szerint - megindult a helyezkedés, míg végül a háromszoros világbajnok Oscar Freire haladt át először a célvonalon McEwen, és Zabel előtt, és úgy tűnik, a negyedikként beérkező Boonennek, a jelenlegi világbajnoknak végleg le kell mondania a zöld trikó megszerzéséről.

Holnap a Pireneusokba ér a verseny, megkezdődik a hegymászás, és kiderül, meddig képes megtartani a sárga trikót az összetettben jelenleg vezető, de a szakértők által nem túl jó hegyekben nyújtott teljesítményéről ismert T-mobile-os Honcsar.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!