Polgár Zsuzsa is nyert a futball-vb-n

2006.07.13. 14:09
A labdarúgó világbajnoki döntő előtt egy nappal a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az egyik hivatalos oldalrendezvényén is győztest avattak. A női sakkversenyen valamennyi részvevő országot egy nagymester képviselhette, a végső sikert pedig az amerikai színekben induló Polgár Zsuzsa szerezte meg.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egy hivatalos sakkversennyel is megpróbálta még színesebbé tenni a németországi világbajnokságot. A harminckét nemzet közül valamennyi jelölhetett egy női nagymestert, hogy aztán azok egy jó színvonalú rapidversenyén dönthessék el, ki közülük a legfelkészültebb.

Veretlenül nyert Polgár

Az amerikai színeket a magyar állampolgársággal is rendelkező olimpiai bajnok, Polgár Zsuzsa képviselte, és nagyon magabiztos versenyzéssel, veretlenül szerezte meg a győzelmet.

A kieséses rendszerű drezdai tornán az ukrán Uszehenyinát kettős győzelemmel búcsúztatta el a negyeddöntőben, az elődöntőben az argentin Lujannak már fél pontot sikerült szereznie ellene. A döntőben a német Pähtz szintén becsülettel küzdött, de ő is mindössze egy döntetlenre volt képes Polgár ellen. A harmadik végül a francia Sebag lett.

Polgár Judit Kaszparovval meccselhet

Pár nappal Zsuzsa győzelme előtt a Polgár család újabb fővel gyarapodott, hiszen megszületett Judit második gyereke, Hanna.

Juditot egyidejűleg egy rangos tornára is meghívták augusztus huszonkettedikére, Zürichbe. Három legendás nagymesterrel kell megküzdeni a svájci városban, a már visszavonult Garri Kaszparovval, Anatolij Karpovval és a hetvenöt éves, de még aktív Viktor Korcsnojjal mérheti össze az erejét.