Semmilyen csúszás nem áll rendelkezésre

2006.07.27. 16:54
Kedd délelőtt a sajtó is megtekinthette, hogyan zajlik a margitszigeti Széchy Tamás építése az úszó Európa-bajnokság előtt két hónappal. Mindenki bizakodó, a létesítmény átadása várhatóan már június hetedikén elkezdődik. A sportért felelős államtitkár, dr. Ábrahám Attila nem értette a fővárosi közgyűlés pikírtkedését.

"Össze sem lehet hasonlítani a két héttel ezelőtti látványt és a mostanit" - kezdte mondandóját a Nemzeti Sporthivatal elnöke, dr. Ábrahám Attila az épülő Széchy Tamás Uszodában tartott sajtótájékoztatón.

A szükséges engedélyek is meglesznek


Kattintson!

Majd mondott egy olyan magyartalan mondatot, amely még azt is meglepte, aki már megedződött a választási kampányban. "Semmilyen csúszás nem áll rendelkezésre" - hangzott.

Majd értetlenkedett egy sort, miért gáncsoskodott a fővárosi közgyűlés, miért tett pikírt megjegyzéseket, hogy víz kell-e esetleg az Európa-bajnokság idejére. "2005 áprilisában a főváros egy szerződéssel megadta a széles körű tulajdonosi hozzájárulásokat, így nem tudom megmondani, milyen indokkal és tartalommal támadtak igen intenzíven bennünket. A szükséges engedélyeket is beszerezzük, amikorra kell."

Nem lesz szégyenkeznivaló

Hozzátette még, hogy Magyarországnak nem lesz szégyenkeznivalója, mert a tavalyi montreali világbajnokság előtt egy hónappal kezdték összeszerelni a mobiluszodákat és lelátókat, és megemlítette, hogy az ottani környezet sivárabb és koszosabb volt, mint a Margitsziget lesz.

A kivitelező KÉSZ Kft. főmérnöke, Szabó Tibor elmondta, hogy az uszoda műszaki átadása június hetedikén elkezdődik, és huszadikáig be is fejeződik. Így zavartalanul meg lehet rendezni a július első hétvégéjén az úszók Budapest-bajnokságát, ami egyben a főpróba is.

572 tonna törmelék

"Több mint százezer csempét használunk fel, négyezerötszáz négyzetméterre, 572 tonna törmeléket távolítottunk eddig el" - összegzett, és megjegyezte, egy hónapot kellett állnia a munkálatoknak az árvíz valamint a magas vízállás miatt.

Keszthelyi Péter, a létesítmény főmérnöke szerint megnyugvás most a helyszínen tartózkodni, bár ennél üdvözítőbb csak az lehetett volna, ha már tavaly kész van a komplexum. Ez tervbe is volt véve, hiszen a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságot is ott kellett volna rendezni, de nem volt pénz rá.

"Meg fogunk mindent oldani, mindent építési engedély szerint építettünk. A sporteszközöket is már beszereztük, csak át kell hozni a Kőér utcából" - mondta.