Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lágymányoson lesz a 2006-os úszó Eb

2006.07.27. 16:35
A kormánydöntés értelmében nyolcmilliárd forintból épül fel Lágymányoson a 2006-os úszó Eb-nek otthont adó uszoda komplexum. A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Gyárfás Tamás szerint bölcs döntés született.
Tavaly december 14-én, a németországi Riesában döntött úgy az Európai Úszó Szövetség (LEN), hogy 2006-ban Budapest rendezheti meg az Európa-bajnokságot. A magyar főváros 10-0 arányban múlta felül a hollandiai Eindhovent. Már akkor biztossá vált, hogy egy új uszodát kell építeni, amire a kormány a pályázat során garanciát vállalt.

A nemrégiben leváltott sportminiszter, Jánosi György megígérte, még a múlt évben kijelölik a helyszínt. Erre azonban nem került sor, mi több: a gazdasági kabinet javaslata szerint egy mobil uszodát lenne célszerű építeni. Az elképzelés hallatán fellángolt a vita, Gyárfás Tamás az úszó-szövetség elnökség értelmetlennek tartotta. Ugyanakkor kifejtette, hogy szerinte a legideálisabb helye a komplexumnak Lágymányoson lenne - a szakmai érvek is egyértelműen emellett szólnak -, ahol tizenháromezer fiatal használhatná a létesítményt.

A szerdai kormányülésen aztán végre bejelentették: Lágymányoson, nyolc milliárd forintból épül fel a kontinensbajnokság színhelye, mégha a Kőér utcai helyszín egymilliárd forinttal olcsóbb is lenne. A tervek szerint már 2006. május 31-re épül meg a minden igényt kielégítő, hat medencés létesítmény.

Gyárfás így kommetálta a híreket: bölcs döntés született, körültekintő, megalapozott.