Darnyi a folyosón, Egerszegi a lelátón ázott

2006.08.02. 17:23
Bokáig ért a víz kedd este a Széchy Tamás Uszoda környékén a monszunszerű eső után. Gyárfás Tamás egy ideig igyekezett védekezni a csapadék ellen, aztán feladta, dr. Kárpáti György meg kiakadt, mert nem engedték indulni száz gyorson.

"Van ilyen Rómában?" - kérdeztük a megállóban ácsorgó olasz versenyzőt, aki csak a fejét rázta, és idegességében csak annyit felelt: "Maximum Velencében, de ott se gyakran."

Egereszegit nem zavarta az eső

Ez a párbeszéd zajlott le kedd este a Margitszigeten, miután a vizes-Eb újabb versenynapjának tett be az esőzés. A kánikulát lezáró monszun után a Széchy Tamás Uszoda környékén helyenként bokáig ért a víz, mindenki elázott.

A főszervező, Gyárfás Tamás a program közepe táján, amikor még csak szemerkélt az eső, mosolyogva osztogatta az esőkabátot a prominens vendégeknek, aztán már ő is csak abban reménykedett, mihamarabb véget ér a váratlan monszun. Talán az is átmenetileg átfutott az agyán, ha a Lágymányoson rendezik az eseményt, akkor most semmi baj nem lenne.


Bőrig áztak (fotó: AFP)

A négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás a VIP-lelátó mögött szorongott, ahová ugyancsak bevert az eső. Egerszegi Krisztina egy darabig a lelátón várta, hátha csak átmeneti zivatarról van szó, aztán megadta ő is magát, befáradt melegedni.

Már ezerért is

Egészen más miatt bosszankodott dr. Kárpáti György. "Be akartam nevezni a száz gyorsra, látva, hogy a fiataloknak rosszul megy. Kis súlyfeleslegem van, de jól úszom. Nem hagytak indulni, mert a fürdőgatyám nem felelt meg szabványoknak. Pedig érzem, meglepetést okozhattam volna" - mondta a 71 éves háromszoros olimpiai bajnok egykori pólós, aki az emlegetett számban is volt olimpikon, illetve többszörös magyar bajnok.

A futamok alatt kiderült, Cseh Lászlónál háton valami nincs rendben - Kis László szövetségi kapitánynak már a délelőtt sem tetszett -, mert a 200 vegyesen ugyan délután is a legjobb időt úszta, ebben a műfajban megverték és csak hatodik lett.

Ráadásul az eső megfosztott minket vélhetően első érmünktől: a 200 méter női hát döntőjét szerda délutánra halasztották, pedig ide a harmadik legjobb idővel jutott be Verrasztó Evelyn.

A belépők jegyek árait egyébként mérsékelték, már ezer forintért is hozzájuk lehet jutni. Az elmaradt döntőket szerdai finálék előtt rendezik meg, amennyiben az időjárás engedi.