Sztriptízbárban verekedett Ausztrália hőse

2006.08.08. 14:29
A gyorsasági motorosok között '94-től sorrendben négy világbajnoki címet szerző ausztrál Mick Doohan vetkőzni kezdett egy sztriptízbárban, amikor ki akarták vezetni, lefejelt egy biztonsági őrt. Doohant letartóztatták, előzetesben is volt, végül kétezerötszáz dollárra büntették.

Letartóztatták a részegen botrányt okozó ausztrál Mick Doohan gyorsaságimotoros világbajnokot, aki szombaton egy sydneyi sztriptízbárban rátámadt a biztonsági őrre.

Vetkőzni kezdett


Mick Doohan

Az ötszörös vb-győztes sportoló azután keveredett összetűzésbe a Darwin Club kidobóinak egyikével, hogy az kollégáival megpróbálta kitessékelni őt a helyiségből, mert mámoros állapotában vetkőzni kezdett az asztalok között.

Doohan rosszul viselte a személyzet eljárását és lefejelte az őt hátulról taszigáló férfit. A negyvenegy éves sportembert az eset után a rendőrség letartóztatta és előzetes letartóztatásba helyezte.

Különösen nagy csalódás

"Védencem elnézést kért a bántalmazott úrtól, a hatóságoktól és a szórakozóhelytől az okozott kellemetlenségekért" - mondta a Doohan ügyvédje a tárgyalás előtt hozzátéve, hogy a sportoló szinte semmire sem emlékszik az esetből.

"Maga, Mr. Doohan egyike Ausztrália hőseinek, gyerekek, fiatalok példaképe, de most elkeserítő viselkedésével besározta saját hírnevét. Szeretjük az önhöz hasonló nagyságainkat hibátlannak látni, így amikor szembesülünk gyengeségeikkel, különösen nagyot csalódunk" - mondta Greg Cavanagh bíró Doohannek, mielőtt 2500 dollárra büntette volna a magáról megfeledkezett sztárt.

Doohan 1994 és 1998 között sorozatban ötször nyert világbajnoki címet az 500 köbcentis "királykategóriában". 1999-ben egy balesetben szerzett sérülés miatt vonult vissza.