Doppingos váltótársa miatt nem ünnepelt a brit futó

2006.08.15. 16:49
A brit Darren Campbell társa, Dwain Chambers korábbi doppingesete miatt nem futott vasárnap tiszteletkört az aranyérmet nyert 4x100 m-es váltó másik három tagjával a göteborgi atlétikai Európa-bajnokságon.

"Úgy éreztem, ezzel jelezhetem, hogy elítélem a doppingolást" - mondta Darren Campbell, a sydney-i olimpia 200-as ezüstérmese a BBC-nek arról, miért nem futott tiszteletkört csapattársaival vasárnapi győzelmük után.

Megbeszélték, de

A váltóban Campbell mellett Dwin Chambers, Mark Lewis-Francis és Malron Devonish kapott helyet. Campbellt korábban két aranyéremtől fosztották meg Chambers bűne miatt, hiszen a 2002-es müncheni Eb-n és az Annecyben rendezett Európa Kupán is első lett a brit váltóval, ám a staféta eredményét - Chambers 2002. január 1. és 2003. augusztus 1. közötti egyéni eredményeihez hasonlóan - törölték.


Nem egészen boldog győztesek: a bal szélen az üveges tekintetű Campbell, kettővel mellette a pofát vágó Chambers (fotó: AFP)

"Már korábban megbeszéltem a dolgot Dwainnel és egyúttal arra kértem, hogy fedje fel azokat a személyeket, akik a tiltott szerek használatában segítették, hogy őket is felelősségre vonhassák" - nyilatkozta a sprinter.

Edzőjét megvédte

Az 1998-as budapesti Eb 100-as bajnokát megkérdezték arról is, a mostani tettével nem áll-e ellentmondásba, hogy éveken át a barcelonai olimpiai bajnok Linford Christie-vel dolgozott együtt, hiszen őt 1999-ben nandrolon használaton érték. A vágtázó azonban megvédte korábbi edzőjét. "Mindannyian tudjuk, hogy komoly problémák vannak a nandrolont kimutató vizsgálatokkal. Amennyiben bármikor is felmerült volna bennem, hogy Linford valóban doppingolt, nem edzettem volna az irányítása alatt."