Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Megdobálták a magyar világbajnokot

2006.09.01. 09:56
A Nemzeti Sport értesülése szerint, a németországi Aachenben zajló fogathajtó-világbajnokságon a szám címvédőjét, a magyar Lázár Zoltánt a díjhajtás során előbb kifütyülték, majd megdobálták, minek következtében csak a tizedik helyen végzett.

Botrányos jelenetek zajlottak le az Aachenben zajló fogathajtó vb-n. A Nemzeti Sport beszámolója szerint a címvédő Lázár Zoltán bevonulásakor a magyar sportolót a közönség gúnyos üdvrivalgással és füttyel fogadta, majd különböző tárgyakkal dobálta meg.


Lázár Zoltán verseny közben
Előre megszervezett akció

Lázár szerint igazolódtak a pletykák, melyek szerint szervezett akció készülődött ellene. "A pálya mentén több ellenem uszító transzparens is volt és a bírók is méltó partnerei voltak a közönségnek, nevetségesen alacsony pontokat kaptam" - mondta a sportnapilapnak a versenyző.

A címvédő ezek után a maratonhajtás során mindenre fel van készülve. Lázár dühét csak fokozta, hogy a verseny után, a több tucatnyi ló közül, csak egyetlenegyet, az övét vitték doppingvizsgálatra.

Bosszúálló németek

A magyar csapat képviselői hiába tették szóvá a körülményeket, úgy tűnik a németek nem képesek beletörődni, hogy Michael Freundtól elvették a 2004-es vb aranyérmét, melyet Lázár kapott meg. Ennek köszönhető a német szurkolók sportszerűtlen és rosszindulatú magatartása.

A 2004-es kecskeméti világbajnokságon a négyesfogathajtásban győztes német Freundot idén augusztusban hosszú huzavona után kizárták, így az eredetileg második helyezett Lázár Zoltán kapta meg az aranyérmet. Freund lova fennakadt a doppingvizsgálaton, mégis megtarthatta az első helyét, ettől csak a Sportdöntőbíróság (CAS) fosztotta meg idén nyáron.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!