Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Messze került az Eb-től a férfi kosárválogatott

2006.09.03. 21:43
Második Európa-bajnoki selejtezőjén is vereséget szenvedett a magyar férfi kosárlabda-válogatott, amely ezúttal Csehországtól kapott ki Szombathelyen.

A Gulyás-Báder centerkettős révén jól kezdtek az első forduló során Oroszországban 82-62-re alulmaradt magyarok, míg a nyitókörben Belgiumot 85-67-re verő ellenfél első kosara csaknem 2 perc elteltével, 7-0-nál érkezett. Az NBA-ben is megfordult - és a belgáknak 31 pontot szóró - Welsch pontok helyett jobbára személyi hibákat gyűjtött, ám a többiek egy 12-0-ás rohammal a 8. percben átvették a vezetést.

A folytatásban összeállt a hazaiak játéka, amiben kulcsszerepe volt annak, hogy a 213 centis Gulyás egyeduralkodó volt a palánkok alatt, és a negyed derekán már 13 pontnál tartott. A nagy nehezen összeszedett, hétpontos előny azonban egy újabb hullámvölgy következtében elolvadt, a félidőben Fodor Gergely dudaszós triplájával 41-37-et mutatott az eredményjelző.

Nagyszünet után óriási küzdelem folyt a pályán, a második vereség - és a továbbjutási esélyek minimálisra csökkenése - ellen küzdő Meszlényi-gárdában Németh szintén elkapta a fonalat, a mezőny legjobbjává előlépő Gulyás már triplát is dobott, ám a túloldalon Sokolovsky és Starosta ugyancsak nagyszerű formában volt.

A zárójátékrészben derekasan küzdöttek a magyarok, de a támadásokba sok hiba csúszott, eközben a cseheknél Welsch magára talált, így a házigazdáknak kellett futni az eredmény után. A hajrában a vendégek jobban összpontosítottak, és eredményesebben büntetőztek, így a hazaiak az Eb-részvétel szempontjából nagyon nehéz helyzetből várják a folytatást.

"Hullámzóan játszottunk, ráadásul a hajrát jobban bírták fejben a csehek. Welsch a végén eldöntötte a meccset, míg nálunk nem akadt ilyen ember" - értékelt a meccs után Meszlényi Róbert szövetségi kapitány. A harmadik fordulóban a magyar válogatott szerdán 20:15 órakor a belgiumi Leuwenben lép pályára.

Jegyzőkönyv

Magyarország-Csehország 76-80 (16-16, 25-21, 19-21, 16-22)
Szombathely, 1500 néző, v: Drabikovszkij (ukrán), Sinasz (görög), Trawizki (lengyel)
Pontszerzők: Gulyás 27/3, Németh 20/12, Simon 8, Báder 7, Fodor G. 6/3, Fodor M. 5, Horváth Á. 3/3, Bencze -, Molnár -, Kámán -, Horváth Z. -, Lóránt -, illetve Welsch 21/3, Sokolovsky 16/3, Starosta 13, Benda 8, J. Houska 6, Vrubl 6/3, Benes 4, Prasil 4, Hajek 2, P. Houska -, Milos -