Viola
-6 °C
-2 °C

Az olaszokat is kiütötték Kásásék

2006.09.03. 21:26
Csak egy negyeden keresztül tudta tartani a lépést a magyar vízilabda-válogatottal az olasz a belgrádi Európa-bajnokság harmadik napján.

A szlovénok fölényes, s a horvátok nagyon is magabiztos legyőzését követően az olaszok ellen is győzelmet vártunk magyar a vízilabda-válogatottól a belgrádi Európa-bajnokságon. A vártnál könnyebben lett meg az olaszok elleni siker.

Az első negyedben Felugo és Kiss Gergely válaszolgatott - a kétszeres olimpiai bajnok balkezes magyar klasszis előbb nyolc, majd hét méterről bombázott az olasz kapuba -, aztán pedig az Itáliában légióskodó Kásás Tamás volt eredményes megúszás után (3-2).

Nem úgy a folytatásban: olasz egyenlítés után Kásás büntetőből a háló helyett a kapufát vágta telibe, Biros Péter pattintott lövése azonban a bal felső sarokban kötött ki (4-3). És Kásás is gyorsan javított: a jobb felső sarokból csapódott gólba hatalmas erejű kísérlete, de legalább ennyire tetszetős volt Kis Gábor csavarja is (6-4). A másik center, Molnár Tamás viszont "idegen" posztról, átlövésből, később megúszásból lohasztotta az olaszok verekedős kedvét (9-4), a két találata között pedig az újonc Hosnyánszky Norbert jeleskedett távoli pattintásból. Ötgólosra hízott az előny, kezdett eldőlni a mérkőzés.

A nagyszünet után újfent Biros villant, 6 méterről, védhetetlen átlövésből (10-4), de ugyanígy tett Kásás is (11-5), az egyik szebb volt, mint a másik. És mintha az olaszok agresszivitása is kezdett volna alábbhagyni a magyarok remeklése nyomán, akik igen bölcsen nem vették át a rivális durvaságba hajló játékának stíluselemeit, hanem inkább a hatékonyságra ügyeltek, nem ülve fel a provokációknak.

A záró nyolc perc olasz góllal indult (11-6), amely tán az első komolyabb magyar védekezési hibából született, de belefért ez is, különösen, hogy röviddel később az addig hiába próbálkozó Madaras Norbert balkezes lövése megült a hosszú sarokban, s ugyanott landolt az újonc Varga Dénes vagy kilenc méterről eleresztett bombája is (13-6).

Hétfőn, 17:15 órától a görög válogatottal csap össze Kemény Dénes csapata.

Jegyzőkönyv

Magyarország-Olaszország 13-6 (3-2, 6-2, 2-1, 2-1)
a magyar góldobók: Kásás 3, Kiss G., Molnár, Biros 2-2, Kis G., Hosnyánszky, Madaras, Varga Dénes 1-1
A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Görögország 5, 3. Németország 4, 4. Olaszország 2, 5. Horvátország 1, 6. Szlovénia 0

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!