Olivér
4 °C
8 °C

Már a négy között a nők a vízilabda Európa-bajnokságon

2006.09.04. 13:55
A belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon a magyar női válogatott jutott elsőként a csütörtöki elődöntőbe.

A magyar női vízilabda-válogatott úgy szállt vízbe a hazai szerbek ellen utolsó csoportmeccsén, ha tíz góllal nyer, akkor jobb gólaránnyal csoportelsőként jut be a legjobb négy közé.

Két negyed után megvolt a tízes különbség

Hétfő délelőtt a spanyolok egy góllal verték a hollandokat - ezzel mindkét társulat továbbkerült, de ők még egy meccset játszanak az elődöntőért -, ezért volt szükség a legalább tízes különbségre.

A magyarok már az első negyed után öttel vezettek, Stieber, Drávucz és Pelle adta meg az alaphangot a jó és szellemes játékhoz. Még a félidő előtt 12-1-re módosult az állás, vagyis már akkor megvolt az áhított különbség.

A fordulás után sem torpant meg a játékkal még csak ismerkedő szerbek ellen a magyar csapat, mi több oktatott. Valkay Ági tökéletesen lőtte ki távolról a jobb felső sarkot, Primász húzása egy szép támadást fejezett be. Primász amúgy hatig jutott, ha kellett ejtett, de erőből is kapuba a talált.

Szerb bohózat

Eközben a szerbek amatőr hibákat vétettek, még büntetőből sem tudták életerősen eljuttatni a labdát Tóth kapujára, éppencsak elvánszorgott. Közel ennyire mulatságos volt, amikor egy hazaadott labdától a kapus megrémült, és ijedtségében a kapu fölé paskolta az erőtlen labdát.

A végeredmény 22-4 lett, ami azt jelentette, hogy a magyar csapat két nap pihenőt kap, legközelebb csütörtökön játszanak Szilágyi Péter tanítványai, már az elődöntőben.

A férfiak délután követhetik a nőket, Kásásék negyed hattól a görögökkel játszanak.

Jegyzőkönyv:
Magyarország-Szerbia 22-4 (6-1, 6-0, 4-2, 6-1)
a magyar góldobók: Primász 6, Stieber 4, Valkay Á. 3, Pelle, Drávucz, Bujka, Benkő 2-2, Brávik 1
A csoport másik mérkőzésén: Spanyolország-Hollandia 12-11 (3-0, 3-5, 2-3, 4-3)
A végeredmény: 1. Magyarország 7 pont (41-18) 2. Spanyolország 7 (37-23) 3. Hollandia 3 4. Szerbia 0

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?