Már a négy között a nők a vízilabda Európa-bajnokságon

2006.09.04. 13:55
A belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon a magyar női válogatott jutott elsőként a csütörtöki elődöntőbe.

A magyar női vízilabda-válogatott úgy szállt vízbe a hazai szerbek ellen utolsó csoportmeccsén, ha tíz góllal nyer, akkor jobb gólaránnyal csoportelsőként jut be a legjobb négy közé.

Két negyed után megvolt a tízes különbség

Hétfő délelőtt a spanyolok egy góllal verték a hollandokat - ezzel mindkét társulat továbbkerült, de ők még egy meccset játszanak az elődöntőért -, ezért volt szükség a legalább tízes különbségre.

A magyarok már az első negyed után öttel vezettek, Stieber, Drávucz és Pelle adta meg az alaphangot a jó és szellemes játékhoz. Még a félidő előtt 12-1-re módosult az állás, vagyis már akkor megvolt az áhított különbség.

A fordulás után sem torpant meg a játékkal még csak ismerkedő szerbek ellen a magyar csapat, mi több oktatott. Valkay Ági tökéletesen lőtte ki távolról a jobb felső sarkot, Primász húzása egy szép támadást fejezett be. Primász amúgy hatig jutott, ha kellett ejtett, de erőből is kapuba a talált.

Szerb bohózat

Eközben a szerbek amatőr hibákat vétettek, még büntetőből sem tudták életerősen eljuttatni a labdát Tóth kapujára, éppencsak elvánszorgott. Közel ennyire mulatságos volt, amikor egy hazaadott labdától a kapus megrémült, és ijedtségében a kapu fölé paskolta az erőtlen labdát.

A végeredmény 22-4 lett, ami azt jelentette, hogy a magyar csapat két nap pihenőt kap, legközelebb csütörtökön játszanak Szilágyi Péter tanítványai, már az elődöntőben.

A férfiak délután követhetik a nőket, Kásásék negyed hattól a görögökkel játszanak.

Jegyzőkönyv:
Magyarország-Szerbia 22-4 (6-1, 6-0, 4-2, 6-1)
a magyar góldobók: Primász 6, Stieber 4, Valkay Á. 3, Pelle, Drávucz, Bujka, Benkő 2-2, Brávik 1
A csoport másik mérkőzésén: Spanyolország-Hollandia 12-11 (3-0, 3-5, 2-3, 4-3)
A végeredmény: 1. Magyarország 7 pont (41-18) 2. Spanyolország 7 (37-23) 3. Hollandia 3 4. Szerbia 0