Judit
2 °C
7 °C

Kiss Gergely: Nem értem, miért állítottak ki

2006.09.12. 11:26
Kevéssel a belgrádi, elveszített vízilabda-Európa-bajnoki döntő félideje után Kiss Gergelyt rejtélyes okokból végleg kiállították. Az Indexnek elmondta, nem ütött, nem hagyta magát provokálni, visszahúzása után legfeljebb csúnyán nézett. Elismerte, a döntőben a szükségesnél többet hibázott a formálódó csapat, amelyik a vereség ellenére jó úton jár.

Az athéni olimpiai bajnoki döntő nyolc góljából négyet jegyző, és a sikerből oroszlánrészt vállaló Kiss Gergely a belgrádi, 9-8-ra elveszített Európa-bajnoki fináléban egyig sem jutott. Hozzájárult ehhez, hogy a tizenkilencedik percben cserével végleg kiállították. A bírók nemcsak Kisst küldték ki végleg, hanem a szerb Aleksandar Sapicsot is, akinek akkor már két személyi hibája volt, míg Kissnek egy sem.


Kiss Gergely (fotó: EPA)

"Ő veszélyben volt, mert korábban kétszer állították ki rólam és Kásáról. Madaras Norbi gólja után fordultam vissza, ő pedig nyilván provokálni, nem utolsósorban verekedni akart" - kezdte a kétszeres olimpiai bajnok balkezes klasszis.

Amikor megáll a szív

"Elkapta a sapkámat, nem tudom, meg akart-e ütni, én éppen csak hátra fordultam, amikor a bírók már sípoltak is, a kezemet sem tudtam felemelni, legfeljebb csúnyán nézhettem. Még örültem is, amikor láttam, hogy páros kiállítás, mert tudtam: Sapicnak véget ért a meccs. Akkor viszont megállt a szívem egy pillanatra, amikor láttam, hogy végleges a kiállítás, és már nem mehetek vissza a hajrára. Ma sem értem, miért állítottak ki. Ráadásként nekem addig nem volt egy hibám sem."

Ki nem kényszerített hibák

Kiss szerint furcsa volt a bírói felfogás, érezhetően tartottak a botránytól, ezért minden eszközzel törekedtek arra, hogy elfojtsák az indulatokat. Még akkor is, ha nem mindig a szabályoknak megfelelően ítélkeztek, és olykor aránytalanul súlyosan büntettek.

Kiss összességében elégedett az Európa-bajnokság eredményével, bár önkritikusan elismerte, hogy a döntőben többet hibáztak, mint lehetett volna, és ezek ki nem kényszerített hibák voltak. "Leginkább előnyös helyzetekben kapkodtunk, ez okozta a 9-8-as vereséget."

Nem vagyunk hátrább a riválisoknál

"Annak ellenére, hogy új embereket próbáltunk ki, bebizonyítottuk, semmivel sem vagyunk hátrább a riválisainknál, mi több, a fölényes győzelmeink azt mutatják, hogy csak a szerbek az ellenfeleink."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?