Talmácsit szerződtették a világbajnok helyére

2006.10.16. 10:19
Talmácsi Gábor a következő szezontól a spanyol Aspar Team csapat pilótája lesz. A magyar motoros az idei szezon világbajnokának, a spanyol Alvaro Bautistának a helyére kerül.

A vasárnapi portugál verseny után mindkét fél részéről aláírásra került Talmácsi Gábor jövő évi szerződése. A magyar versenyző a gyorsaságimotoros-vb következő idényében a 125-ös géposztályban az Aspar Team versenyzője lesz.

A világbajnok helyén

Új csapatában tapasztalt szerelői és teljes gyári támogatás áll majd Talma rendelkezésére, aki az idén már világbajnok spanyol Alvaro Bautista helyére kerül. Bautista egy osztállyal feljebb, a 250 kcm-esek között folytatja, így a magyar motoros a szintén spanyol Hector Faubel és Sergio Gadea csapattársaként áll rajthoz a világbajnokságon.

A csapat versenyzőinek hivatalos bemutatására a valenciai futam után kerül majd sor, és rögtön ezt követően november 1-2-án két napos tesztet szerveznek a Ricardo Tormo pályán. Talmácsi tavaly bronzérmes lett a KTM-mel, az idén egy futammal a zárás előtt a Hondával a hetedik helyen áll a vb-pontversenyben.

"Fantasztikus érzés

"Még igazából fel sem fogtam, hogy jövőre az egyik legjobb spanyol csapatnál folytathatom pályafutásomat. Nagyon várom, hogy kipróbáljam az új fejlesztésű Apriliát, amivel ma Bautista megnyerte a futamot" - mondta a magyar pilóta.


Talmácsi külön örül annak, hogy november elején már tesztelheti is a motort, és bár ez egy fantasztikus érzés, tisztában van vele, hogy addig még hátra van egy futam az idei szezonból, amelyen továbbra is maximálisan koncentrálnia kell.