Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Póker 13 millióért, Kordával

2006.10.26. 17:45
A tavalyi nagy siker után idén is megrendezik a Budapest Poker Opent. Ezúttal emelték a résztvevők létszámát, a nevezési díjat és a nyereményalapot is. A végső győztes a 170 ezer forintos nevezésre 13 milliót nyerhet.

November 29. és december 3. között rendezik a II. Budapest Poker Opent, jelentették be az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az elmúlt évben a 240 hely két hét alatt telt be, és a szervezők úgy gondolták, a sportág népszerűségének köszönhetően idén felemelik a létszámot 360-ra, de biztosak benne, szintén nagyon hamar betelik a jelentkezők száma.

Tizenhárommillió a fődíj

A tavalyi győztes véleménye szerint az idei verseny nehezebb lesz, hiszen egy évvel korábban amatőrök játszottak, úgy, ahogy az amatőrök játszanak a világ bármely pontján. Ezért nehezebb is volt ellenük játszani, hiszen egy profinál jobban ki lehet számolni, miként gondolkozik. Ezt megerősítette a sajtótájékoztatón jelenlévő Korda György is, aki elmondta, az elmúlt időben sokszor jár egyetemekre beszámolókat tartani és többször is leül az egyetemistákkal játszani és néha elképesztő dolgokat produkáltak.

A tornára százötvenezer forint a nevezési díj, plusz húszezer forintot pedig azért kell befizetni, hogy a kiesett versenyzők igénybe vehessék a Casino által nyújtott büfét. A nevezési díjakból jön össze a nyereményalap, amely összesen 54 millió forint lesz tesz ki, és amelyből a verseny végső győztese 13 millió forintot tehet zsebre.

Külön verseny a nőknek

A szervezők ezúttal külön versenyt rendeznek a nőknek is, hiszen tavaly többen is panaszkodtak a koedukált verseny miatt. Az eddigi legnagyobb hazai pókerversenyre jelentkezni hétfőtől lehet, de csak személyesen, a verseny helyszínéül szolgáló Las Vegas Casinóban és a Tropicana Casinóban. A verseny döntőjét élőben közvetíti a sportcsatorna, a már megszokott Horváth János-Korda György kettős kommentálásával.