Litvániát is tönkreverte a magyar hokicsapat

2006.11.12. 08:22
A Pannon Kupa második napján a magyar válogatott - a szlovénok elleni előző napi parádés játékot megismételve - a litvánoknak sem hagyott percnyi esélyt sem, így kiütéses győzelmet arattunk.

Majdnem telt ház, mintegy hét-nyolcezer néző, lézershow és fantasztikus lelátói hangulat közepette korcsolyáztak fel a csapatok a Papp László Sportaréna jegére. Az első tíz percet laza egykapuzással töltötte a csapat, egy darabig gól nélkül. A hátul feltűnően ideges litvánok hálójába elsőként Ocskay köszönt be a 10. perc végén - a találat értékét növeli, hogy magyar emberhátrányból született, egy remek egyéni kontratámadásból (1-0). Az előny kiegészülésünk után, a 11. percben azonnal kettőre növekedett, Vaszjunyint értékesítette a Ladányi lövéséből kipattanó korongot (2-0).

A 15. percben ugyancsak Vaszjunyin szerzett magyar gólt, Ladányi átadását a litván védők jóvoltából teljesen egyedül várhatta középen, a kapussal szemben (3-0), a következő gólunkig pedig pontosan huszonhat másodpercet kellett várni, ekkor Ocskay távoli lövése akadt be (4-0). A csapat ekkor kicsit kifújta magát, ennek következtében a litvánok is kialakítottak egy veszélyes helyzetet a kapunk előtt, a magyar csapat emberelőnyös szituációja közepette.

A második harmad kicsit más képet mutatott, mint azt addig megszokhattuk, Litvánia lépett fel kezdeményezőbbként. Kapunkat csak Szuper remek védéseivel sikerült érintetlennek megőriznünk, sőt, Ladányinak sikerült egy hajszálpontosan elé csúszó korongot állítás nélkül a kapuba vágnia (5-0). A harmad tizedik perce táján izgalmakat az egymás után, felváltva záporozó kiállítások okoztak, a litvánoknak egy tíz perces fegyelmi büntetés is becsúszott - a következő gólt mégis ők érték el, emberelőnyből, Bauba révén (5-1). A harmad hátralevő részében a litvánok veszélyeztettek többet, de Szuper valamennyi veszélyes próbálkozásukat hatástalanította.

A záró játékrész parádésan kezdődött számunkra: az első percben Vass Márton iratkozott fel góllövőként (6-1), majd harminc másodperccel később Benk is eredményes volt, közelről (7-1). És még mindig nem volt vége: a hatodik percben Holéczy passzolta ki a kapust, Gröschl pedig az üres kapuval szembekerülve szerezte meg a magyarok nyolcadik gólját (8-1).

A kilencedik percben a litván Lelenas szerzett gólt emberelőnyből (8-2), majd a 12. percben Hoffmannt - játékon kívül - könyökkel, iszonyatos erővel arcba vágta egy litván, aki ezért a sportteljesítményért 2+2 perces kiállítást kapott. Az eset során keletkezett hatalmas vértócsával a takarítószemélyzet nem boldogult, gépi segítséget kellett igénybe venni, emiatt percekig állt a játék.

Hosszú előnyünket Szajbert használta ki a 14. percben, egy kapu előtti kavarodásban ő állt a legjobb helyen (9-2), majd a 18. percben Vass Márton váltott két számjegyre, ő Vaszjunyin kipattanó lövésére csapott le, és vágta a hálóba (10-2).

Az utolsó percben még végiggurult a korong Szuper felső kapufáján, de az eredmény nem változott, ami azt jelenti, hogy a magyar csapat vasárnap a franciákkal küzd majd a tornagyőzelemért.

Csapatunk legjobbjának Vaszjunyint választották.