Világbajnoki bronzérem női öttusázóinknak

2006.11.19. 10:27
Bronzérmet szerzett a Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Máthé Vivien összeállítású magyar csapat a guatemalai öttusa-világbajnokság hagyományos női versenyében. A győzelmet a lengyelek szerezték meg, a második helyen a britek végeztek.

Egyéniben a lengyel Marta Dziadura nyert, mellette még az ukrán Viktorija Terescsuk és az egyiptomi Omnia Fahri állhatott fel a dobogóra. Vörös tizedik, Füri tizenhatodik, Máthé tizenhetedik, az egyéni induló Alekszejev Tamara pedig huszonharmadik lett.

"Nem is emlékszem, mikor volt legutóbb ilyen, hogy ennyire meg kellett dolgoznom a pontokért" - nyilatkozta Vörös az MTI-nek. "A selejtezőben például rosszul lőttem, ötösöm is volt, ami korábban talán egyszer sem. A vívás volt az egyetlen szám, melyben úgy mentek a dolgok, ahogy terveztem. Az úszásban szerencsétlen sorsolás folytán szélső pályára kerültem, s mivel a medence nem feszített víztükrű volt, a hullámzás miatt egy-másfél másodperccel lassabb voltam, mint lehettem volna."

Vörösnek a lovaglás is csalódást okozott, elmondása szerint már a melegítésnél gondja volt a lovával, mert az vagy nem akart menni, vagy vágtatott. Úgy véli, a futópálya nehéz volt, sok kanyarral tele, a fordulóknál nem volt könnyű újra elindulni.

Kulcsár Antal szövetségi kapitány értékelésében elmondta, hogy a lövészet és a vívás eredményét elfogadhatónak találta, és a lovaglásban is akadtak szép teljesítmények. "Az úszással viszont már korántsem lehetek elégedett, mert valamennyien egy-két másodperccel jobbat tudnak annál, amit ma elértek. A futástól éppen úgy nem vagyok boldog" - nyilatkozta Kulcsár. A szövetségi kapitány összességében nem tartja rossz eredménynek, hogy egy új összeállítású csapattal - tavaly Máthé helyén Szatmári Adrienn szerepelt - újra felállhattak a dobogóra.

Magyar idő szerint vasárnap délután kezdődik a férfiak hagyományos versenyének döntője. A mezőnyben ott lesz Horváth Viktor, Kállai Ákos és Fülep Sándor is.