Hihetetlen kondícióban vannak az 56-os olimpikonok

2006.11.23. 09:27
John Charody végigélte az '56-os olimpiai versenyeit, így neki is nagy élmény volt, hogy újra együtt lehetett a legjobbakkal. A magyarul kitűnően beszélő üzletember szerint beloptuk magunkat az ausztrálok szívébe.

"Hogy van ez, gyerekek? Ötven éve, meg most is mindenki a magyar nőket nézi?" - vetette fel a kérdést a Melbourne-i olimpia ötvenedik évfordulójára emlékező magyar csapat egyik önkéntes segítője, vezetője, az üzletember, John Charody. Sarudi úr tökéletesen beszél magyarul, hiszen Budapesten is él, és a két magyar nagyvállalatnál - OTP és a MOL - bizalmi állást tölt be, előbbinél elnöki főtanácsadó.

Keleti, a szupernagyi

Charody a megállapításával arra gondolt, hogy az '56-ban győztes magyar női torna kéziszer-csapatból öten is itt vannak, de a hiányzó, Kertész Aliz is jó egészségnek örvend. "Keleti Ági egy szupernagyi, kiváló erőben van, csodálom őt, de a többieket is" - nyomatékosította.

"Nem volt egyszerű az utaztatás, hiszen mégiscsak húsz órát kellett a levegőben tölteni. Ám azt hiszem, minden várakozást felülmúlt, ahogyan bírták a megterhelést. Hihetetlen milyen kondícióban vannak mindannyian" - emelte ki.

Lelkesebb fogadtatásban reménykedett

Fájlalta ugyanakkor, hogy kevés volt az idő a megemlékezések között, az egyéni programok így háttérbe szorultak, ha okozott elégedetlenséget valami a csapat köreiben, akkor csak ez lehetett az.

"A fogadtatásunk azt hittem több embert mozgat meg, hiszen ötven éve ezrek mentek ki a gép elé, most csak páran vártak bennünket. Az ausztrálok csodálatát azonban kivívtuk, mert a legszebb egyenruhánk nekünk volt, a második legnagyobb számban mi érkeztünk, és a helyi vezetők velünk törődtek a legtöbbet. Néhány ünnepségre csak bennünket láttak vendégül az ausztrálok mellett. Beloptuk magunkat a szívükbe" - lelkendezett.

Tizenhét magyar edző a kontinensen

A magyarok elismeréséhez még egy adalékkal hozzájárult: pillanatnyilag tizenhét magyar edző ténykedik Ausztráliában, a legkülönfélébb sportágakban, és még egyikükre sem panaszkodtak, mindannyian becsületesen végzik a munkájukat.