Tevetarhonya, pókerverseny és kabátlopás a sivatagban

2007.01.24. 15:51
A Budapest–Bamako-rali tizenegyedik napja hivatalos pihenőnap volt, ennek ellenére számos izgalmat tartogatott a versenyzőknek. Volt, aki sportolt, mások főztek, de akadt, aki a helyi gyerekekkel vívott nagy harcot, hogy visszaszerezze ellopott kabátját.

A Budapest–Bamako-rali tizenegyedik napján az óceán partjáról indultak a versenyzők - már akik akartak. Ez ugyanis a szervezők szerint a verseny hivatalos pihenőnapja volt, így sokan kihasználták az óceán közelségét és a pihenés aktív formáját választották, azaz sportoltak.

Póker és tarhonya

Akadt, aki röplabdázott, úszott vagy focizott, a legsportosabbak egy dűne tetején rögtönzött pókerbajnokságot szerveztek. A Coimbra Racing tagjai pedig a téli sportokat részesítették előnyben: síeltek a homokdombokon.


Pókerparti (fotók: budapestbamako.org)

Volt olyan versenyző, aki a helyi halászoktól kapott óriáslangusztát készítette el, míg a Lucullus Baráti Társaság tagjai megfőzték a már a verseny elején beharangozott tevetarhonyájukat, miután csapatuk, a TarhonyaRally Racing Team sikeresen elérte a táv egyik fő állomását. A történelem első magyar-mauritán fúziós ételéből, melyet a helyiek csak magyar kuszkusznak neveztek el, valamennyi csapatot vendégül látták.

Eltévedés, katonák

Ugyanakkor a nagy jókedv nem mindenkire volt jellemző, a kizárólag nőkből álló Fem Fatal Field csapata például az összes pótkerekét elhasználta a sivatagban, míg a Daciával útnak induló csapatot vontatókötélen kellett behúzni. Akadt csapat, melynek az orra előtt zárták be a határt, míg másokat egész éjszakán keresztül zaklatták ajándékért a helyiek.


Elkészült a tarhonya

A folytatásban rémhírek is napvilágot láttak, miszerint katonai ellenörző pontok vannak a tengerparton, de a verseny honlapja szerint ezt végül senki nem erősítette meg.

Villámgyors tolvajok

A trabantosok ugyanakkor majdnem pórul jártak, amikor több órás autózás után, menet közben megálltak és útbaigazítást kértek egy négy-öt kunyhóból álló kis faluban. Mire megtudták a helyes irányt és visszafordultak a kocsi felé, a helyi gyerekek már ki is emeltek a kocsiból pár tekercs WC-papírt, egyikük pólóját és kabátját, majd igyekeztek eltűnni a homokdűnék között. A csapat tagjai szerencsére gyorsan reagáltak és hamar visszaszerezték a ruhákat és egyéb tárgyaikat.