Erzsébet
1 °C
4 °C

Az Indianapolis nyerte a Super Bowlt

2007.02.05. 10:57
Az Indianapolis Colts nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga, az NFL 2006-os kiírását, miután a magyar idő szerint hétfő hajnali nagydöntőben, a Super Bowl XLI-ben magabiztosan legyőzte a Chicago Bears együttesét.

Történelmi jelentőségű volt a amerikaifutball-liga, az NFL 2006-07-es kiírásának döntője, ugyanis ez volt az első olyan Super Bowl meccs, melyet szakadó esőben játszottak. Emellett az is az érdekesség kategóriába tartozott, hogy először jutott színes bőrü edző a döntőbe, most azonban mindjárt kettő is: Lovie Smith, illetve Tony Dungy személyében.

Remekül kezdett a Chicago

A találkozót az amerikai lapok úgy harangozták be, mint a legjobb támadósor - az Indianapolis Colts - összecsapása a legjobb védelemmel - a Chicago Bears-ével.


A Super Bowl MVP-je akcióban (fotó: AFP)

A Colts kezdte a meccset, de Devin Hester parádés futásának köszönhetően pillanatokon belül a Bears 6-0-ás előnybe került. Nem mellesleg ez a hazafutás volt minden idők leggyorsabb touchdownja a Super Bowl történetében. Ez meg is fogta az Indianapolist, amely ugyan Manning 52 yardos touchdown-passzával feljött még az első negyedben 7-6-ra, de a játékrész végén egy újabb hazafutás után 14-6-ra vezetett a Chicago.

Fordított és nyert a Colts

A második játékrészben aztán a Colts megmutatta, miért őket tartják a legjobb támadószekciónak. Remek teljesítménnyel, elsősorban rövid átadásokkal és jó futásokkal gyönyörű, hosszú támadásokat vezetett, ami egyrészt pontokban kamatozott, másrészt pedig érezhetően rengeteget kivett a liga legjobb védelmének tartott chicagói egységből. Ezt a 15 percet 10-0-ra nyerte és ezzel a vezetést is átvette a szünetre az Indianapolis.

A harmadik és a negyedik negyedben a Chicago ugyan próbálkozott, de beigazolódott a szakemberek jóslata, hiába a remek védőszekció, vérszegény támadásokkal nem lehet megnyerni a Vince Lombardi-trófeát. A Bears hívei számára az egyetlen reményt az jelenthette, hogy a csapat védői a célterület előtt rendre megfogták az ellenfelüket, amely így csupán mezőnygólokkal (3 pontos találat) araszolt előre, azaz a játékrész hajrájára "csupán" 22-14-re vezetett.

aA záró játékrészben az addig is sokat hibázó Grossman a fontos pillanatokban eladta, vagy elejtette a labdát, s miután egyik hibáját touchdownnal bosszulta meg a Colts, végül biztosan győzött 29-17 arányban.

Manning lett az MVP

Az Indianapolis története során másodszor nyerte el a trófeát, míg az összecsapás legértékesebb játékosának (MVP) a csapat sztárirányítóját, Peyton Manninget választották meg, aki 247 passzolt yarddal és egy hatpontos gólt (touchdown) érő átadással zárta az összecsapást.

Super Bowl XLI
Indianapolis Colts-Chicago Bears 29-17 (6-14, 10-0, 6-3, 7-0)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?