Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Nemcsik Zsolt bronzérmes lett a budapesti kard Világkupán

2007.02.11. 16:30
Hiába jutott be tizenkét magyar vívó a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti férfi kard Világkupa 64-es táblájára, a negyeddöntőbe közülük csak Nemcsik Zsolt tudott bekerülni. Az olimpiai ezüstérmes kardozó végül az egész versenyt megnyerő román Dumitrescutól kapott ki, így bronzérmes lett.

Nemcsik Zsolt a harmadik helyen végzett a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti férfi kard Világkupa-versenyen. A győzelmet a román Rares Dumitrescu szerezte meg, aki az utolsó asszóban öt tussal bizonyult jobbnak az elődöntőben bokasérülést szenvedő, emiatt sántikáló kínai Vang Csing-csenél (Wang Jingzhi). A dobogó harmadik fokára Nemcsik mellett a német Nicolas Limbach állhatott fel.

A 64-es tábla vasárnapi küzdelmeinek 12 magyar vágott neki, közülük hatan kerültek be a második, ketten pedig a harmadik fordulóba. Ezt követően pedig már csak egyetlen hazai kardozó maradhatott versenyben, Nemcsik és a junior Európa-bajnok Szilágyi Áron ugyanis egymással vívott a negyeddöntőbe kerülésért. Az olimpiai, világ- és Eb-második Nemcsik ahogy a venezuelai Carlos Bravo, illetve Nagy Pál jelentette első két akadályt, úgy a Szilágyi elleni asszót is magabiztosan vette.

A negyeddöntőben aztán először az olasz Gianpietro Pastoréval találkozott, és simán, 15-7-re győzött. A következő asszóban viszont nem jöttek össze a támadásai, nem érezte jól a távolságot, így - némileg váratlanul - kikapott az egyébként jól vívó Dumitrescutól.

"Hát mit mondjak, eléggé csúnyán megvert a román fiú. Nem vívtam jól ellene, pedig a múlt héten Athénban legyőztem őt. Azt vártam magamtól, hogy megnyerem a versenyt. Remélem, jövőre sikerül" - nyilatkozott Nemcsik a vesztes elődöntő után. A nyolcasdöntő küzdelmei telt ház előtt zajlottak a Nemzeti Sportcsarnokban.

Eredmények:
Nemcsik eredményei:
a 64 között: Nemcsik Zsolt-Bravo (venezuelai) 15-5
a 32 között: Nemcsik-Nagy 15-6
a 16 között: Nemcsik-Szilágyi 15-9
a negyeddöntőben: Nemcsik-Gianpiero Pastore (olasz) 15-7
az elődöntőben: Vang-Limbach 15-14 Dumitrescu-Nemcsik 15-8
a döntőben: Dumitrescu-Vang 15-10

A végeredmény: 1. Dumitrescu, 2. Vang, 3. Nemcsik és Limbach, 5. Pastore, 6. Gorski, 7. Smart, 8. Zalomir,
A magyarok helyezései: ...15. Szilágyi Áron, ...18. Decsi Tamás, 19., Lontay Balázs, ...27. Nagy Pál, 28. Móczár Benjámin, ...35. Hamar Balázs, ...38. Lengyel Balázs, 39. Gémesi Bence, 45. Kósa Miklós, ...50. Kocsis Zsolt, ...55. Nagy Zsolt

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!