Mária
18 °C
28 °C

Tartalékosan is magabiztos a pólóválogatott

2007.02.25. 10:59
Öt olimpiai bajnok nélkül állt fel, mégis hat góllal tudott győzni Németországban a világbajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott. A szintén a vébére koncentráló női csapat hasonlóan magabniztos volt a magdeburgi gálán.

A szombati, magdeburgi kettős német-magyar barátságos pólós csatában a hét góllal győztes (4-11) női válogatott után a férficsapat is nagy különbséggel nyert a vendéglátók nemzeti együttese ellen

Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő és a márciusi, melbourne-i világbajnokságra készülő csapata hat találattal bizonyult jobbnak a Hagen Stamm irányította hazaiaknál.

A párosmeccs eredményei

Férfiak: Németország-Magyarország 5-11 (1-1, 2-3, 1-4, 1-3)
Nők: Németország-Magyarország 4-11 (0-4, 0-0, 2-4, 2-3)

Az Elbeschwimhalléban rendezett, műúszóbemutatóval és lézershow-val indult gálán a magyar nemzeti gárda - három alapembere, az olasz idegenlégiós Kásás Tamás, Madaras Norbert és Szécsi Zoltán nélkül is - simán verte a németeket. A múlt heti, kolozsvári tornán a szombati házigazdákkal szemben 12-8-ra diadalmaskodó együttes ezúttal is érvényre juttatta a tudáskülönbséget.

A kapitány a védekezésre nem tudott panaszkodni

"Az első félidő elég nyögvenyelős volt, kihagytunk gólhelyzeteket, figyelmetlenek voltunk. A második félidő elején egy villámgyors 3:0-as részeredménnyel elhúztunk, és attól kezdve elég magabiztos játékkal arattunk győzelmet, korrekt játékvezetés mellett. Elöl lehettünk volna figyelmesebbek, a védekezésre öt kapott gól mellett igazából sokat nem tudok szólni - értékelte a meccset a szövetségi kapitány telefonon a madarasnorbert.hu-nak

Kemény Dénes is kiemelte, hogy csapatában több alapember sem pólózott szombaton. "Megyünk haza és dolgozunk tovább. Végül is a németországi 11:5 abból a szempontból mindenképpen jó eredmény, hogy Biros és Molnár nem játszott, ha pedig ehhez hozzáveszem az olaszországiakat, akkor azért öt olimpia bajnok és kerettag nem szerepelt."