Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Tartalékosan is magabiztos a pólóválogatott

2007.02.25. 10:59
Öt olimpiai bajnok nélkül állt fel, mégis hat góllal tudott győzni Németországban a világbajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott. A szintén a vébére koncentráló női csapat hasonlóan magabniztos volt a magdeburgi gálán.

A szombati, magdeburgi kettős német-magyar barátságos pólós csatában a hét góllal győztes (4-11) női válogatott után a férficsapat is nagy különbséggel nyert a vendéglátók nemzeti együttese ellen

Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő és a márciusi, melbourne-i világbajnokságra készülő csapata hat találattal bizonyult jobbnak a Hagen Stamm irányította hazaiaknál.

A párosmeccs eredményei

Férfiak: Németország-Magyarország 5-11 (1-1, 2-3, 1-4, 1-3)
Nők: Németország-Magyarország 4-11 (0-4, 0-0, 2-4, 2-3)

Az Elbeschwimhalléban rendezett, műúszóbemutatóval és lézershow-val indult gálán a magyar nemzeti gárda - három alapembere, az olasz idegenlégiós Kásás Tamás, Madaras Norbert és Szécsi Zoltán nélkül is - simán verte a németeket. A múlt heti, kolozsvári tornán a szombati házigazdákkal szemben 12-8-ra diadalmaskodó együttes ezúttal is érvényre juttatta a tudáskülönbséget.

A kapitány a védekezésre nem tudott panaszkodni

"Az első félidő elég nyögvenyelős volt, kihagytunk gólhelyzeteket, figyelmetlenek voltunk. A második félidő elején egy villámgyors 3:0-as részeredménnyel elhúztunk, és attól kezdve elég magabiztos játékkal arattunk győzelmet, korrekt játékvezetés mellett. Elöl lehettünk volna figyelmesebbek, a védekezésre öt kapott gól mellett igazából sokat nem tudok szólni - értékelte a meccset a szövetségi kapitány telefonon a madarasnorbert.hu-nak

Kemény Dénes is kiemelte, hogy csapatában több alapember sem pólózott szombaton. "Megyünk haza és dolgozunk tovább. Végül is a németországi 11:5 abból a szempontból mindenképpen jó eredmény, hogy Biros és Molnár nem játszott, ha pedig ehhez hozzáveszem az olaszországiakat, akkor azért öt olimpia bajnok és kerettag nem szerepelt."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!