Ágnes
2 °C
11 °C

Súlyos baleset a sívilágkupán

2007.03.03. 18:52
A Tarvisióban zajló alpesi sí Világkupa női lesiklásában a másodikként rajtoló svájci Tamara Wolf hatalmasat bukott. Balesetét követően már a pályán is félórán keresztűl ápolták, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Az alpesi sí Világkupa női lesiklásának Tarvisioban zajló versenyén szinte rögtön a rajt után súlyos baleset történt. A másodikként rajtoló svájci Tamara Wolf a táv felénél hatalmasat bukott.

A 22 esztendős sportoló elvesztette egyensúlyát előrebillent és már nem tudta koordinálni a mozgását. Ennek következtében előre bukott és a nyakára-hátára esett, majd többször is megpördült. Sílécei lerepültek, teste többször is átfordult maga körül. Magatehetetlen mozgását a pályát övező védőháló állította meg.

A baleset után a versenyzőt mintegy félórán keresztül ápolták a pályán, majd mentőhelikopterrel szállították az udinei kórházba. Wolf eddigi legjelentősebb sikerét a Brianconnaisban rendezett junior világbajnokságon érte el, ahol az első helyet szerezte meg.

Hughes Ansermoz, a svájci csapat kapitánya az orvosi vizsgálatok után úgy nyilatkozott, versenyzője a fejét ütötte be, és a jobb térdében a szalagok sérültek, de hihetetlenül szerencsés, mert a hatalmas bukás ellenére nem kell műteni, így vasárnap átszállíthatják Zürichbe.

Felnőtt versenyein eddig többnyire a 20-25. helyen végzett. A verseny folyamán Wolf mellett további három versenyző is kisebb sérüléseket szenvedett bukása után. Tarvísióban egyébként először rendeznek Világkupa viadalt.