Szép gólokkal kezdte a vébét a férfi pólóválogatott

2007.03.20. 13:05
Tizenhat gólos győzelemmel indult a férfi vízilabda-válogatott szereplése a melbourne-i vizes világbajnokságon Új-Zéland ellen.

A férfi vízilabda-válogatott első melbourne-i mérkőzésén csak az volt a kérdés, hogy hány góllal győzi le Új-Zélandot. A vizes világbajnokság csoportkörében könnyű ellenfeleket kapott Kemény Dénes együttese, a keddi mérkőzés után Kanada és Románia következik majd.

Az erőviszonyoknak megfelelően is kezdett az olimpiai címvédő, az első negyedben öt gólig jutott, elsősorban a háromszor eredményes Kiss Gergely húzta a csapatot. Az új-zélandiak az ötödik percben lőttek először a kapura és egy perccel később, emberelőnyben a gólig is eljutottak.

A szép akciók mellett azért hibák is csúsztak Kásás Tamásék játékába, ami a könnyű ellenfél mellett amiatt is lehetett, mert a szokásosnál keményebbre fújták a labdát.

A második negyedben tízig is eljutott a magyar csapat: a center Kis Gábor ejtéssel állította be a 10-1-et. Majd Varga Dénes lehetetlen szögből leadott húzásával volt meg a tízgólos különbség.

Talán túlzás, hogy a szünet után zárkóztak az új-zélandiak, de Timothy Grace kétszer is ereményes tudott lenni, így alakult 12-3-ra az állás. Ez a játékrész szoros lett: 3-2.

A befejező nyolc percben aztán helyreállt a rend, még két gül engedélyeztek Birosék az ellenfélnek, de hetet lőttek és ha néha kevésbé gördülékeny játékkal is, de sok szép találattal növelték.

A vége tizenhat gólos győzelem, a legeredményesebb a négy-négy gólig jutó Kiss és Biros Péter lett. A világbajnokság azonban nem most, sőt nem is a csoportmeccsek során kezdődik valójában.

A műúszásban az olimpiai bajnok orosz Anasztaszija Davidova, Anasztaszija Jermakova párosnak nem volt ellenfele, a második helyet a spanyolok, a harmadikat a japánok szerezték meg. A nők tíz kilométeres távúszásában szintén orosz győzelem született Larisza Ilcsenko révén. A versenyben Kovács Rita tizenötödik lett, és ha nem kell medúzarajokkal küzdenie a táv alatt, lehet, hogy előbb jutott volna. Az egyik olasz versenyző meg is állt emiatt.

Vizes világbajnokság, Melbourne, férfi vízilabda

D csoport, 1. forduló:
Magyarország - Új-Zéland 21-5 (5-1, 6-0, 3-2, 7-2)
góldobók: Kiss G., Biros 4-4, Varga Dénes 3, Kis G., Kásás, Szivós 2-2, Madaras, Benedek, Fodor, Varga Dániel 1-1, illetve Grace 3, Claridge 2
A csoport másik meccsén:
Kanada-Románia 9-8
A csoport: Szerbia-Németország 11-7 Olaszország-Japán 20-6
B csoport: Horvátország - Dél-afrikai Köztársaság 13-5 Ausztrália - Egyesült Államok 3-9
C csoport: Spanyolország-Kína 15-4 Görögország-Oroszország 10-7