Stieber lesz az igazi Mercédesz, nem a McLaren

2007.03.20. 09:37
A magyar vízilabda-válogatottak útját az ausztráliai világbajnokságon végigkísérő Mezei Dániel riporter érmet remél mindkét csapattól a hétfőn rajtoló tornán. Egyik csapat nemzetközi sikerét sem közvetítette még, így külön is várja a meccseket. Üdvözítő helyzet számára, hogy az ország legsikeresebb csapatának eredményeit kommentálhatja, igaz a vízilabdát már korábban megszerette.

A magyar vízilabda-válogatottak közül elsőként a nők kezdik meg szereplésüket az ausztráliai világbajnokságon, és nekik rögtön egy rangadón kell bizonyítaniuk: ezúttal is esélyesek az éremszerzésre. A címvédő csapat néhány helyen megváltozott a két évvel ezelőttihez képest - a kezét törő Drávucz Rita hiánya különösen fájó lehet -, de az olaszok ellen nem esélytelenek. Az nyitómeccsnek nemcsak a csoportelsőség szempontjából van döntő jelentősége és pikantériája, hanem mert mindkét oldalon játszani fog egy Valkay. Az olaszoknál Erzsébet, a magyaroknál Ágnes. (Az olaszok után Új-Zéland és Kuba következik.)

Stieber nagyobb lesz, mint a Forma-1-es Mercédesz


Mezei Dániel (fotó: MTV)

A férfiaknak kedvező a sorsolása, hiszen Kanada és Új-Zéland ellen szinte bármelyik hazai klubcsapat is nyerne, nemhogy a válogatott. A románok sem igazán veszélyeztethetik az első helyet, aztán jöhet az egyenes kieséses szakasz. A harminckét éves Stieber már tizenhárom éve, tizenkilenc évesen világbajnok volt, azóta állócsillaga a szakágnak.

"Ajánlom, hogy kövessék a női csapatot is, mert az Albert Parkban ugyan lehet, hogy a Forma-1-es McLaren-Mercedes gyors lesz, de a városban Stieber Mercédesz nagyobb szám lesz" - mondta az Indexnek a agyar Televízióban látható meccsek riportere, Mezei Dániel.

"Egyértelmű, hogy a férfiak világbajnokok lesznek, mert a csapatnak nincs gyenge pontja. Az a szisztematikus munka, amit Athén után elkezdett Kemény Dénes, a fiatalok beépítése, most hozza meg a gyümölcsét. A fiatalítás mellett az előretervezés, az új szabályokhoz való alkalmazkodás ilyen magas fokon egyik más riválisnál sem jelentkezett, a szerbeknél sem. Ők sokkal jobban meg fogják érezni az idő múlását. Vannak máshol is ügyes fiatalok, de korántsem annyira a csapat alkotó részei."

A vízilabdát szerette meg, nem csapatot

Szerinte már most látni, hogy a Varga Dániel is felnőtt a korosabbakhoz, képes klasszisteljesítményre. "Benedek Tibor fantasztikusan jót tett, ahogy egyszer Szécsi Zoli mondta, nem csodát várnak Tibitől, hanem azt a kicsi pluszt, ami esetenként hiányozhat" - említette meg a válogatottba visszatérő, kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitány szerepét az MTV kommentátora.

"Sokakkal ellentétben, nem csak azért szeretem a vízilabdát, mert sikeres, hanem a vízilabdát szeretem nagyon. Már 10-12 éves gyerekként - amikor korántsem voltunk a csúcson - is jártam a meccsekre. A rádiós Török Laci ugyanolyan lelkesen közvetített félmeztelenül abban az időszakban, mint később Athénban, vagy éppen Sydney-ben. Az csak ráadás, sőt üdvözítő helyzet, hogy a jelenlegi válogatott sikeres is, az ország legsikeresebb csapata" - felelte arra a kérdésre, mennyire hálás feladat jelenleg a nemzet csapatának meccseit közvetítetni.

Még nem közvetített győzelmet

Mezeinek nincs kedvence, az egész csapatot szereti nagyon, eddig azonban győzelmét nem közvetíthette, emiatt is várja a rajtot. "Ha nem nyernek, akkor is irdatlan kemény munkát végeztek, és ugyanúgy megérdemelték volna a sikert, mint az első, de tudomásul kell venni, hogy mások is szeretnének nyerni, és lehet, hogy aznap azok a szerencsésebbek."

A magyar vízilabda-válogatottak útját az m1 követi délelőttönként.