Tízgólos győzelemmel közelítettek a női pólósok a csoportelsőséghez

2007.03.21. 12:02
Néha kifejezetten szép játékkal, néha akadozva verte második világbajnoki mérkőzésén 17-7-re Új-Zélandot a magyar női pólóválogatott. A gólkülönbségjavítás az olaszok megelőzéséhez kellett.

Döntetlennel kezdte, de kifejezetten harcosan, tartással hozta első meccsét 8-8-ra Olaszország ellen a magyar női vízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságon. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a csoportelsőség a gólkülönbségen fog eldőlni, az ugyanis egyértelmű, hogy Új-Zélandot és Kubát mind a két csapat le fogja győzni. Csak az a kérdés, ki, mennyire.

Az Új-Zéland elleni mérkőzés meglepetésre új-zélandi góllal kezdődött, rögtön az első percben. Sikerült a fordítás, de a magyar csapat nem tudott igazán belendülni. Előnyök maradtak ki, igaz, a magyar kiállítások után sem sikerült az ellenfélnek betalálnia. Így alakult 2-1-re az állás nyolc perc után.


Nézze meg képeinket!

A második játékrészre sikerült megtalálni az új-zélandi védekezésre a megoldást és Godova Gábor csapata is magabiztosabb lett hátul. Az ellenfél az első támadása után nem tudott betalálni, mert Stieberék távolabb jöttek a kaputól és messziről kellett volna eredményesnek lenniük az új-zélandiaknak. Primászék viszont pontosak és eredményesek lettek elöl is. Az első meccs legeredményesebb magyarja, Pelle Anikó most is nagy formában játszott, a nagyszünetig három gólig jutott, a csapata a játékrészben összesen ötig: 7-1 a felénél.

A harmadik negyed kellemetlenebbre sikerült, mint az előző. Ehhez kellettek talán a bírók is, akik ennek a nyolc percnek az elején mindenképp gólt akartak lövetni az új-zélandiakkal. Ezt úgy tették, hogy egy percen belül kétszer hozták kettős emberelőnybe a számunkra legtávolabbi ország pólósait. Erre ők belendültek, a mi támadásiank gyengébbek lettek, így jött fel az ellenfél öt gólig: 11-5.

A negyedik negyed a szép ejtéseké lett, az addig egészen jól védő új-zélandi kapus, Colebourne kapuját ekkor sikerült a legjobban meterhelni, hat góllal. Így lett a vége 17-7, de persze az olaszoktól függ, mire lesz ez majd a végén elég.

Vizes világbajnokság, Melbourne, női vízilabda, 2. forduló

D csoport:
Magyarország - Új-Zéland 17-7 (2-1, 5-0, 4-4, 6-2)
A magyar gólok: Pelle 6, Primász 5, Valkay, Bujka B. 2-2, Stieber, Takács 1-1
A csoport: Oroszország-Kína 16-8 Spanyolország-Németország 15-6
B csoport: Kanada-Brazília 6-3
Puerto Rico-Ausztrália 11 ó
C csoport: Egyesült Államok - Kazahsztán 13-5
Görögország-Hollandia 14-7