Csoportelsők lettek a vb-n a női pólósok

2007.03.23. 13:12
Legalább tizenkét góllal kellett nyernüki a női pólósoknak harmadik melbourne-i vébémeccsükön és ezt hárommal túl is teljesítették. A csoport első helyének sorsa az olaszokon múlt és mivel csak 21-9-re nyertek Új-Zéland ellen, Stieberéknek nem kell játszaniuk vasárnap a negyeddöntőért.

Az új-zélandiak elleni tízgólos győzelem után a melbourne-i vizes világbajnokság utolsó csoportmeccsén legalább tizenkét góllal kellett nyernie a magyar női vízilabda-válogatottnak, hogy a négyes élén végezzen. Az olaszok ugyanis ennyivel nyertek a karibiak ellen és a csoportelsőségről a két csapat döntetlenje miatt a gólkülönbség dönt majd.

Három negyedig döcögve

Az első negyedben úgy tűnt, hasonlóan keződik ez a mérkőzés is, mint az Új-Zéland elleni: idegesen és nyögvenyelősen. Azonban Stieber Mercedes most is vezéregyéniség lett és két ejtésgóljával négy perc alatt 2-0-ra vezetett Godova Gábor csapata. Tomaskovics Eszter növelte háromra az előnyt, ezután azonban már nem sikerült betalálni a játékrész végéig, sőt Kuba ötméteresből szépített is. 3-1 nyolc perc után.

Nem sikerült úgy növelni az előnyt a folytatásban sem, ahogyan azt a csoprtelsőség megszerzése érdekében jó lett volna. Majdnem három perc kellett az első találatunkig, csak a kapufák jöttek, Valkay Ágnes két góljával azonban sikerült jobban elhúzni a kubaiaktól. A pechesebb jelenetek után a negyed végén azonban Primász Ágnes lövésénél szerencséje volt a csoprtelsőségre hajtó csapatnak, a beszédülő labdával lett 7-2.


Klikk!

Jól indult a harmadik játékrész, Bujka Barbara, akivel addig egyértelműen elégedetlen volt a kapitány, rögtön két gólt is szerzett. Ezzel azonban megrekedtek a magyarok és jöttek a kihagyott helyzetek, a kubai kapusban kötöttek ki a lövések, sőt Bujka ötméteresét érvénytelenítették, mert lopta a távolságot. Nem volt formában a magyar együttes, de még 10-3-nál sem volt elérhetetlen a tizenkét gólos előny, amelyet az olasz állítottak be a karibiak ellen.

Lehengerlő hajrá

Három harmadon keresztül tényleg úgy tűnt, hogy nem lesz meg az áhított előny, ami a csoportelsőséghez kellene, de a végére elfáradtak a kubaiak. Az akaratosan játszó Valkay és a magára találó Primász vezérletével ebben a nyolc percben majdnem annyi gól lőttek, mint az addigi három negyedben.

Ez azt jelenti olaszoknak - akikkel az első melbourne-i csoportmeccsen 8-8-ra végeztek Godova játékosai - legalább tizennégy góllal kell legyőzniük a következő meccsen az új-zélandiakat ahhoz, hogy megelőzzenek minket. Ez nem sikerült nekik, mert A rivális az utolsó mérkőzésükön 21-9-re nyertek, és így pontazonosság mellett a magyarok összgólkülönbsége lett a jobb.

A magyaroknak így nem kell vasárnap meccset játszaniuk a negyeddöntőért.

Vizes világbajnokság, Melbourne, női vízilabda, 3. forduló

D csoport
Magyarország-Kuba 19-4 (3-1, 4-1, 3-1, 9-1)
A góldobók: Valkay 5, Stieber 4, Primász 3, Tomaskovics, Bujka, Pelle 2-2, Györe 1, illetve Hernandez 3, Soler 1
Olaszország - Új-Zéland 21-9
A végeredmény: 1. Magyarország 5 pont (44-19), 2. Olaszország 5 (46-22), 3. Új-Zéland 1 (23-45), 4. Kuba 1 (16-43)
A csoport:
Németország-Kína 11-4
Oroszország-Spanyolország 12-7
A végeredmény: 1. Oroszország 6 pont, 2. Spanyolország 4, 3. Németország 2, 4. Kína 0
B csoport: Kanada-Puerto Rico 13-4
C csoport:
Egyesült Államok-Görögország 8-6
Hollandia-Kazahsztán 14-7
A végeredmény: 1. Egyesült Államok 6 pont, 2. Görögország 4, 3. Hollandia 2, 4. Kazahsztán 0