Magyarország-Románia 11-9

2007.03.24. 13:27
Az első komolyabb, mégis tét nélküli meccsen a románok az elején keményen, helyenként brutálisan védekeztek a melbourne-i vízilabda-világbajnokságon a magyarok. Kásás Tamás vezérletével azonban, nem utolsósorban négy góljával az esélyesebb csapat nyert. Kásás távoli ejtése gyönyörű volt, Biros gólja távoli gólja is tapsra ragadtatta a mintegy ezer fős magyar nézősereget. Szerdáig pihenhet Kemény Dénes csapata, akkori ellenfél a német vagy az amerikai társulat lesz.

A magyar férfi vízilabda-válogatott két simán megnyert - Kanada, Új-Zéland - meccse után a románok ellen már sokkal nagyobb erőbedobásra kényszerült. A vb-rajtot megelőző felkészülési tornákon fölényesen nyertek a magyarok, most azonban kissé döcögősebben.

4-2 a szünetnél

Az első negyedben mindössze öt másodperccel a vége előtt sikerült megszerezni a vezetést, akkor Szivós beforgatta védőjét, a jogosan megítélt büntetőből Kásás a jobb felső sarokba lőtt. A magyarok pontatlanok voltak, és nem igazán ízlett nekik a románok kemény egyben határozott védekezése.

A második negyedben a románok Radu centergóljával egyenlítettek, de Kásás előbb gólpasszt adott Molnárnak, majd ő maga újra betalált. A félidőig még Varga Dénes és Matei volt eredményes.

Kásás kezdte, Biros fejezte, mindketten kilencnél tartanak

A harmadik negyedben ismét Kásás nyitotta a gólok sorát, majd két román találat következett, és riválisunk egyenlíthetett is volna, mert a bírók kissé nekik kedveztek, és számolatlanul kapták az előnyüket. A magyar védekezés azonban, élen Szécsi kapussal kitűnően működött, és 5-5 helyett Madaras lőtt a léc alá. Majd Szivós a szélről, kapus hóna alatt pattintott szemtelen gólt.

A zárónegyed így 7-4-es állással kezdődött, mindkét oldalon gyors gólt láthattunk előnyből, majd a meccs legszebb jelenetét, hiszen Kásás hat méterről tökéletesen ejtett, a labda a léc segítségével jutott a gólvonal mögé. Aztán volt még megúszás - a betegségéből felépülő Molnár értékesítette a helyzetet -, és egy távoli Biros-bomba, a románok is igyekeztek, de nem kerülhették el a kétgólos vereséget.

Legközelebb szerdán, egytől

Mivel a magyar csapat csoportelső lett, így csak szerdán - magyar idő szerint délután egy órakor - kell medencébe szállnia, akkor vagy a német vagy az amerikai társulat lesz az ellenfele.

A vizes vb-n a műugrók versenyében Barta Nóta a tizenötödik helyen jutott tovább a középdöntő a három méteres versenyben. A hosszútávúszók 25 kilométeres versenyét feltávnál félbeszakították a vihar miatt. Kovács Rita rajthoz sem állt, mert a medúzák okozta sérülései nem jöttek rendbe. Melbourne-ben arról is döntöttek, hogy 2011-ben Sanghaj lesz a házigazdája a vizes vb-nek.

Jegyzőkönyv:
Eredmény, D csoport, 3. forduló: Magyarország-Románia 11-9 (1-0, 3-2, 3-2, 4-5)
góldobók: Kásás 4, Molnár 2, Varga Dénes, Madaras, Szivós, Kiss G., Biros 1-1, illetve Matei 3, Radu, G. Georgescu 2-2, Dunca, Kádár 1-1
A másik mérkőzésen: Kanada - Új-Zéland 12-8
A csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 6 pont, 2. Kanada 4, 3. Románia 2, 4. Új-Zéland 0

A csoport:Szerbia-Japán 18-3 Olaszország-Németország 8-3 A csoport végeredménye: 1. Szerbia 6 pont, 2. Olaszország 4, 3. Németország 2, 4. Japán 0 B csoport: Horvátország-Egyesült Államok 10-8 Ausztrália - Dél-afrikai Köztársaság 12-6 A csoport végeredménye: 1. Horvátország 6 pont, 2. Egyesült Államok 4, 3. Ausztrália 2, 4. Dél-afrikai Köztársaság 0 C csoport: Oroszország-Kína 11-6 Spanyolország-Görögország 8-7 A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Görögország 4, 3. Oroszország 2, 4. Kína 0