Őrizetbe vették a lányát verő ukrán úszóedzőt

2007.03.28. 18:14
Az ukrán úszóedző, Mihajlo Zubkovnak a felénél befejeződött a melbourne-i úszó-világbajnokság. Az edző ugyanis elveszítette önuralmát, és megpofozta a lányát, aki éppen az ötvenméteres hátúszás előfutamára készülődött. Egyelőre nem tudni, mi bosszantotta fel az edzőt, de miután kamerák rögzítették a verekedést, őrizetbe vették, az akkreditációját pedig visszavonták, jogi eljárásra is számíthat, amit Ausztráliában indítanak ellene.

A tizenkilenc éves ukrán Katerina Zubkova a százméteres hátúszás középdöntőjében ugyan egyéni csúcsot úszott, nem tudott egy perc két másodpercen belülre kerülni, így meg kellett elégednie a tizenötödik hellyel.

Pofonok az öltözőfolyosón

Nem tudni, hogy edző-édesapja, Mihajlo Zubkov elégedett volt-e a teljesítményével, mindenesetre alighanem bízott benne, hogy ötvenen képes javítani a lánya, vagyis még előbb, a döntő közelébe kerülhet.

Aztán a bemelegítésnél valami nagyon felbosszanthatta, mert előbb heves szóváltásba keveredett - állítólag szakmai hibát fedezett fel - lányával, aztán megpofozta. Lánya igyekezett védekezni, össze is karmolta az arcát, de így sem tudta elkerülni a verést. Mivel az öltözőfolyosón egy kamera rögzítette az incidenst, hamarosan az egyik az ausztrál tévé be is mutatta a felvételt.

Nemkívánatos személy Zubkov


A rendőrség őrizetbe vette a korlátait elveszítő trénert, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) pedig meg sem várta a hivatalos eljárás végét visszavonta akkreditációját, vagyis nem kívánatos személy a még hátralévő négy versenynapon.

Katerina Zubkova a verekedés után a tizennyolcadik lett, vagyis nem jutott a tizenhatos elődöntőbe. Kétszáz háton azonban még javíthat.

Édesapja viszont jogi eljárás elé nézhet, amit vélhetően Ausztráliában folytatnak le. Annyi biztos, hosszabb eltiltás várhat rá.