Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Hat évre tiltották el a lányát verő úszóedzőt

2007.03.31. 10:36
Az ukrán Mihajlo Zubkov a melbourne-i vizes világbajnokság bemelegítő helyiségben esett tanítványának, egyben lányának, Katarinának. A bíróság felmentette a dühöngő edzőt, de ez nem hatotta meg a nemzetközi úszószövetséget.

Büntetőjogi következmények nélkül megúszta ugyan versenyzője, egyben lánya megverését Mihajlo Zubkov ukrán úszóedző, a sportág nemzetközi szövetsége (FINA) azonban hat évre eltiltotta őt az edzések vezetésétől és azok látogatásától.


Katarina Zubkova és Mihajlo Zubkov (fotó: AFP)

A tréner a melbourne-i világbajnokságon, kedden akaszkodott össze a százméteres hátúszásban indult, 19 éves Katarinával, balszerencséjére az erőszakos jelenetsort rögzítette a bemelegítőhelyiség kamerája. Az odasiető biztonságiak kényszerrel elcipelték a magából kivetkőző Zubkovot.

Az esetet egy helyi bíróság tárgyalta pénteken, de felmentette az ukrán férfit. Ebbe közre játszhatott az is, hogy a sértett védelmébe vette az edzőt, mondván, családi perpatvar volt köztük, s hogy valójában ő kezdte a verekedést.

A FINA-t azonban ez nem hatotta meg. A szövetség a szombati döntésével kapcsolatban jelezte, a szakember fellebbezhet a szervezet vezető testületéhez, illetve a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS).