Kemény Dénes: Önmagunkat vertük meg

2007.04.01. 14:44
A kihagyott helyzetek, a kihasználatlan emberelõnyök miatt volt bosszús az elveszített világbajnoki döntõ után a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint játékosai megfosztották magukat egy aranytól.

Hosszabbítás után, 8-9-re maradt alul a melbourne-i világbajnokság döntõjében a férfi vízilabda-válogatott vasárnap. Kásás Tamásék már két góllal is vezettek az utolsó negyed elején, azonban az ellenfél elõbb egyenlített, majd a kétszer három percben a gyõzelmet is megszerezte.

A magyar csapat rosszul használta ki az emberelõnyeit, sorra lõtte a kapufákat, ziccerben is vétett és bár Kiss Gergely három gólig jutott, híján volt egy igazán kiemelkedõ teljesítménynek. A kapitány szerint túl sokat hibáztak játékosai egy már megnyert meccsen, ami nagyon sajnál.

Kemény nagyon sajnálja

"Magunkat vertük meg, elvettünk saját magunktól egy vb-aranyat. Ezen a mérkõzésen végig nagyon gyenge volt a helyzetkihasználásunk, legyen az emberelõny vagy kialakított lövõhelyzet vagy egyéb helyzet. Úgy, ahogy rendbe raktuk a védekezésünket, kaptunk egy-két balszerencsés gólt, ami végül is még mindig elviselhetõ lett volna, ha elöl a meccs teljes egészében precízebbek vagyunk. Nem tudok mást mondani, hiába gyakorolunk bármit, ha a végén nem jó a lövés. Az egész vb-n végigkísért minket ez, igazából nem érzékelem, hogy mi az oka. Nagyon sajnálom a szurkolóinkat, a játékosaimat, akik nagyon közel kerültek ahhoz, hogy gyõzzenek és õk maguk fosztották meg magukat az aranyéremtõl."


Kattintson!

Kemény Dénes már elmondta a véleményét a meccsrõl a játékosoknak és mint mondta, most nem érezte annak szükségességét, hogy gratuláljon az ezüsthöz. Csak annyit mondott, nagyon sajnálja a vereséget, mert a sajtá maguk fosztották meg önmagukat egy hatalmas örömtõl és egy nagyszerû sporteredménytõl. A játékosok nem reagáltak a szavaira.

"Szerettem volna, ha mondanak valamit, de most nem mondtak semmit. Úgy érzem, hogy egyetértettek. Volt olyan eset, hogy hasonló helyzetben volt véleményük, de most szerintem õk is így érzik."

Biros: Ha a negyedét belõjük

A játékosok is önmagukat okolták és a kihagyott helyzeteket fájlalták.

"Hát elrontottuk, és csak finoman mondtam, mert másképp is tudnék fogalmazni. De legalább tudjuk, hogy mi rontottuk el, nem az ellenfél volt jobb. A másik oldala ennek viszont az, hogy borzasztóan bosszantó. Csak magunkat okolhatjuk amiatt, hogy ezüstérmet nyertünk. Ha a helyzeteinknek csak a negyedét belõjük, akkor simán megnyerjük a meccset" - fogalmazott a több helyzetet is elvétõ Biros Péter.

"Úgy éreztem, hogy a 4. negyedben egy kicsit meg voltak fogva, akkor ott volt a kezünkben a meccs, nem sikerült megtartani. Úgyhogy abszolút nem hiszem, hogy most ezzel probléma lenne, elõre nézünk, Peking a cél" - bizakodott a kimagaslóan védõ kapus, Szécsi Zoltán.

A vb-ezüstérmes magyar csapat hétfõn indul haza és kedd hajnal negyed hétre ér Ferihegyre.