Füves-salakos pályán játszik egymással Federer és Nadal

2007.05.01. 20:35
Az egyik térfél füves lesz, a másik salakos, most eldöntheti a világranglista két első helyezettje, a svájci Roger Federer és a spanyol Rafael Nadal, melyikük a jobb játékos. Már előre jelezték, hogy az eredmény nem fontos, de feltehetően nem is csak egyszerű show-meccset akarnak játszani Mallorcán. Na, de hányszor fognak cipőt cserélni?

Az egyik a fű, a másik a salak királya, de szerdán, egy különleges kialakítású teniszpályán Roger Federernek és riválisának, Rafael Nadalnak alkalma kínálkozik arra, hogy bebizonyítsa: mindkét borítást uralja.

Az egyik térfél füves, a másik salakos

A négyszeres wimbledoni bajnok svájci csillag és a Roland Garrost eddig már kétszer meghódító spanyol klasszis egy olyan, külön erre az alkalomra épített játéktéren méri majd össze tudását Palma de Mallorcán, amelyen a térfelek egyik oldala füves, másik fele pedig salakos.

"Bizonyára szórakoztató lesz egy olyan pályán játszani, amely többféle borítással rendelkezik. És azt is érdekes lesz látni, hogy ki milyen taktikát választ" - mondta a világranglistát vezető Federer, arra azonban nem tért ki, milyen gyakran fognak cipőt cserélni.

Háromszázmillió forintért épült meg a pálya

"Látatlanból szeretem ezt a stadiont, Rafa otthonát. Ő már volt és játszott is Baselben, nekem most nyílik először alkalmam arra, hogy hazai pályán találkozzak vele" - tette hozzá, és utalt arra is, hogy az eredmény nem fontos, a szórakoztatás annál inkább.


A salakon Grand Slamet eddig még nem nyerő Federer idén két, míg Nadal már három tornán diadalmaskodott. Monte Carlóban egymással játszottak, és a spanyol nyert a fináléban.

A szervezők tizenkilenc nap alatt építették meg - 1,2 millió eurós (kb. 300 millió forint) költséggel - a különleges pályát, amelyen akár úgy is alakulhatnak a dolgok, hogy a játékosok füvön fogadják a labdát, majd esetleg a salakos részről ütnek egy nyerőt - és fordítva.

Hétezren várják a két zsenit

A bemutató mérkőzést várhatóan teltház, hétezer néző előtt bonyolítják le, a hazai pálya előnyét mindenképpen Nadal élvezi, aki éppen Mallorcán született.

Federer négy éve nem veszített füvön, sorozatban negyvennyolcszor nyert, a salakspecialista Nadal pedig rekordot jelentő 72 meccsén nem talált legyőzőre kedvenc borításán.