Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az ukránokkal kell játszaniuk a hokisoknak az A-csoportért

2007.05.07. 13:56
Az ukrán és az osztrák válogatott búcsúzott az élvonaltól a moszkvai jégkorong-világbajnokságon. Előbbi gárda jövőre a magyarokkal játszik a divízió I-es vb-n.

Az Oroszországban zajló A-csoportos jégkorong világbajnokságon a kiesés elkerüléséért vívott négycsapatos viadalon a már biztos bennmaradó lettek kikaptak a norvégoktól, akik sikerükkel szintén megjosszabbították tagságukat az elitben. Így az osztrákok hiába nyertek az ukránok ellen, kiestek és jövőre csak a divízió I-es vb-n szerepelhetnek.

Nem lehetetlen a feljutás

A két utolsó helyezett közül a gyengébben teljesítő ukránok kerültek abba a divízió I-es csoportba, amelyben a magyar válogatott is érdekelt. Itt szerepel még a japán, az észt, a litván és a horvát gárda. A tervek szerint a magyar szövetség megpályázza a torna megrendezését. A másik csoportban a lengyel, a kazah, a brit, a holland és a dél-koreai együttes csatázik az osztrákokkal.


Olekszandr Materuhov esik át Morozovon az oroszok elleni vesztes meccsen (fotó: AFP)

Az idei két divízió I-es tornáról a magyar csoportból Szlovénia, míg a másik ágról Franciaország került fel az élvonalba, és játszhat a jövő évi kanadai vb-n. A magyarok közül senki sem örült annak, hogy az ukrán csapat lesz az ellenfél jövőre.

Nem örülnek nekik

Nem szerencsés, hogy szovjet utódállam került a mi csoportunkba, véli Ocskay Gábor, a válogatott és az Alba Volán csatára. "Belegondolni is rossz, mi történik, ha jövőre mondjuk Kijevben rendezik a divízió I-es tornát, és ott kellene kiharcolni a feljutást. Azonban ha szeretnénk az élvonalba kerülni, akkor nekünk mindenkit le kell győznünk."

"Ez nem kívánságműsor! Való igaz, tartunk a szovjet utódállamok csapataitól, ráadásul az ukránokat még nem győztük le" - mondta Budai Krisztián. A válogatott és az Alba kapusa szerint jó lenne, ha Magyarországon rendeznék a csoportot, mert akkor nagyobb esélyünk van a felkerülésre, mintha Ukrajnában kellene pályára lépni.

Pénteken döntenek a helyszinről

Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára így vélekedett: "Azt még nem lehet tudni, hogy az ukránok pályáznak-e a divízió I-es torna megrendezésére, de nem örülnénk neki, ha a labdarúgók után mi is lemaradnánk velük szemben a pályázaton. Kijevben szinte legyőzhetetlennek tűnik a hazai csapat. Arról pénteken döntenek, hogy megkapjuk-e a jövő évi tornát, illetve a 2012-es világbajnokságot."

A-csoportos jégkorong-világbajnokság, Moszkva

A bennmaradásért, 3. forduló:
Ausztria-Ukrajna 8-4 (3-1, 3-2, 2-1)
Norvégia-Lettország 7-4 (3-2, 3-0, 1-2)
A végeredmény:
1. Lettország 6 pont 2. Norvégia 5 3. Ausztria 4 4. Ukrajna 3

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?