Erzsébet
1 °C
4 °C

Egyik hoki-vb se nálunk lesz

2007.05.11. 15:48
Hiába utazott ki nagy reményekkel a hazai szövetség vezetése a Moszkvában zajló jégkorong-vb-re, a nemzetközi szövetség döntése értelkmében sem a jövő évi divízió I-es, sem az öt év múlva sorra kerülő A-csoportos vb-t nem mi rendezzük.

A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) moszkvai kongresszusán eldőlt, hogy a 2012-es A-csoportos világbajnokságot Finnországban rendezik. Az eseményre szintén kandidáló magyarok a szavazás előtt visszaléptek.

Visszalépés a szavazás előtt

A 2012-es vb-re Magyarország mellett a csehek, a finnek és a svédek jelentkeztek, rajtunk kívül azonban a csehek is visszaléptek a szavazás előtt, így csak a két skandináv állam szállt harcba a rendezésért.

Kovács Zoltán, a magyar szövetség helyszínen tartózkodó főtitkára elárulta, azért léptek vissza, mert a finnek és a svédek "taroltak az utolsó prezentációjukkal és egyéb akcióikkal, például ajándékok és mezek osztásával, illetve a megvendégeléseikkel". A finnekra végül 64-en, a svédekre 35-en szavaztak.

A 2008-as vb-nek Kanada (Québec City és Halifax), a 2009-esnek Svájc (Zürich/Bern), a 2010-esnek Németország (Köln/Mannheim), a 2011-esnek pedig Szlovákia (Pozsony/Kassa) ad otthont. Utóbbira a magyarok ugyancsak pályáztak, de akkor sem nyerték el a rendezés jogát.

Japánban harcolnak az A-csoportért

Eldőlt, hogy a jövő évi, magyar érdekeltségű divízió I-es vb-t Japánban, Szapporóban bonyolítják le április 13. és 19. között. Itt a magyar és a házigazda japán mellett az ukrán, az észt, a litván és a horvát válogatott szerepel. A hatos tornára a magyarok és a litvánok is pályáztak.

Az IIHF pénteken döntött a korosztályos vb-k helyszíneiről is. Ami a magyarokat illeti: az U20-as divízió I-es tornának Riga ad otthont 2007. december 12. és 18., az U18-as divízió II-es vb-nek pedig Tallinn lesz a házigazdája, március 22. és 29. között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?