A győri polgármester motoros felvezető lesz a duatlon-vb-n

2007.05.16. 13:18
A hétvégén rendezik Győrött a duatlon-világbajnokságot, melyen rekordmezőny, 32 ország 852 versenyzője állt rajthoz.

Minden földrészről lesz induló, még az afrikai Szomáliából is érkezik sportoló, a korosztályos amatőr kategóriában a 80 és 84 évesek között magyar, kanadai, amerikai és ausztrál nevezőt is fel lehet fedezni a hétvégi, győri dutlon-világbajnokság rajtlistáján.

Rekordmezőny lesz a hétvégi, hiszen összesen 32 ország 852 versenyzője jön el Győrbe, hogy a dutlon szabályainak megfelelően előbb fusson, majd kerékpározzon, majd ismét futva érjen a célba. A legnépesebb küldöttség Nagy-Britanniából érkezik: csak sportolók jönnek száznyolcvanan. De 130-130 amerikai és magyar versenyző is rajthoz áll az elit és az amatőr kategóriákban.

A junior lányoknál és a fiúknál, valamint a felnőtt hölgyeknél Licskó Csaba, a magyar válogatott vezetője szerint komoly esély van arra, hogy dobogóra álljon magyar versenyző, sőt, az aranyérem sem elképzelhetetlen. A hazai versenyzők közül a a győzelemre leginkább Csomor Erika a legesélyesebb. A korábbi Európa- és világbajnok legnagyobb ellenfele a 22 évesen a triatlon egyik legnagyobb csillaga, a portugál Vanessa Fernandes lesz. A felnőtt férfiak mezőnye nagyon sűrű, itt már a huszadik hely környékére odaérni is nagy bravúrnak számítana.

A vb egyik kuriózuma, hogy Borkai Zsolt győri polgármester sem marad munka nélkül a világbajnokság alatt. Az természetes, hogy városvezetőként ő nyitja meg a vébét, valamint az éremátadásnál is lesz feladata. Az viszont egyedi, hogy a tornászként olimpiai bajnok Borkai motoros felvezetőként segítí majd a szervezők és a versenyzők feladatát.