Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagy luxus nélkülözni Janics Natasát

2007.05.21. 16:34
Janics Natasa a szegedi győztes Világkupa után hazatért édesanyjához, Bácskapalánkára, mert pihenésre, feltöltődésre vágyott. A menedzsere, Csonka Gábor szerint Janicsnak az lenne a legjobb, ha visszamehetne elhagyott edzőjéhez, Fábiánné Rozsnyói Katalinhoz. Bízik benne, hogy erre hamarosan sor is kerülhet. A kompromisszum azonban még várat magára, a keddi elnökségi ülésen sok minden tisztázódhat.

A hétvégi szegedi kajak-kenu Világkupa meglepetései - ötszázon nem lett dobogós Kovács Katalin és Benedek Dalma, Paksy kétszázon hetedik lett - után még mindig a legizgalmasabb téma, hogy Janics Natasa visszatér-e edzőjéhez. Illetve, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalinnak egyáltalán szándékában áll-e visszafogadni az őt egy hónapja elhagyó kétszeres olimpiai bajnokot.

"Talán a legfontosabb tapasztalata és tanulsága az volt ennek a versenynek, hogy Natasát tényleg nagy luxus nélkülözni" - állapította meg Csonka Gábor, Janics Natasa menedzsere. "Igazolódott, szükség van rá, és nagy hátrány, ha nem indulhat párosban vagy négyesben. Gyengébb nélküle a sportág, ő nagy lökést képes adni a párosnak vagy a négyesnek a hajrában, az utolsó százötven méteren."


Kovács Katalin és Janics Natasa itt még együtt

Csonka nagyon örülne, ha a kibékülés hamarosan megtörténne, mert szerinte így a világ örült, mert nem kellett megmérkőzni az elmúlt három évben legyőzhetetlen Janics, Kovács párossal, míg a hazai szurkolók szomorkodhattak. (A szerdán lemondott Angyal Zoltán is tapasztalta a kárörvendést Szegeden, ami komolyan elgondolkodtatta.)

A menedzser úgy gondolja, hogy a hétvégi eredményekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert Janics jobban harapott. Elképzelhető, hogy eltérő program alapján készültek fel, és a riválisai kissé tompábbak voltak, ő pedig "hegyesebb". "Natasa olyan állapotban volt, hogy a kétszáz mellett az ötszázat is megnyerte volna, de nem akarok okoskodni, mert nem vagyok szakember."

Kifejtette, hogy Janicsnak is az lenne a legjobb, ha visszatérhetne edzőjéhez. "Talán Kati nénit is zavarja, hogy nincs mellette Natasa. Magam is mindent megteszek a békülés érdekében, és szerintem egy gesztus kellene a kiváló edzőtől. Egy reménysugár, apró kompromisszum, és a helyzet könnyen megoldódhatna."

Hozzátette, ha viszont a békülés mégsem sikerül, akkor neki mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a válogatóra és az Európa-bajnokságra, valamint elsősorban az olimpiára tökéletesen felkészüljön pártfogoltja. Még az sem kizárt, hogy Angyal Zoltán, a kapitány fogja az edzéseit irányítani. "A kedd délutáni elnökségi sok mindenről dönthet, szeretném, ha maradna a lemondott kapitány, igyekszem kiállni mellette."

Janics a verseny után hazatért édesanyjához, Bácskapalánkára, kicsit kifújja magát. "Remélem, hízik is pár kilót a hazai koszttól, mert ráférne."