Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ciki: nincs magyar a vízilabda Euroliga négyes döntőjében

2007.05.23. 21:54
A Vasas férfi vízilabdacsapata két góllal kikapott Dubrovnikban a férfi vízilabda-Euroliga negyeddöntőjében, így nem jutott a négyes döntőjébe. A magyar bajnok, kisebb világválogatottal felérő Honvéd nagyot bukott hazai pályán, a görög Olympiakosz kettős győzelemmel jutott a fináléban. Az utolsó negyedben a görögök megalázták Kovács István dekoncentrált csapatát. Rélg zajlott a négyes döntő magyar csapat nélkül.

A minimális különbségű - 11-10-es - hazai győzelem után nehéz visszavágóra számíthatott a Vasas férfi vízilabda-csapata az Euroliga címvédője, a Jug Dubrovnik ellen. A piros-kékek helyzetét nehezítette, hogy két sérült alapember, Steinmetz Ádám és Varga Dénes nem szállhatott vízbe.

Ezzel együtt - a helyszíni beszámoló szerint mintegy négyezer néző előtt - bátran kezdett a Vasas: a friss világbajnok horvát nemzeti együttes egyik legjobbja, Miho Boskovic a vezető góljára Hosnyánszky Norbert hasonló bombával felelt (1-1). Később ugyanő egyenlített újra, az első szünetre azonban a hazaiak vonulhattak előnnyel (3-2).

Heinrich Dávid egalizált a második nyolc percben, válaszul azonban egymás után két hazai gól született (5-3). Nem utolsósorban amiatt is, hogy a Jug öt alkalommal is emberelőnyben játszhatott, mire a Vasas megkapta első fórját.

Nem sokkal a nagyszünet előtt Mátyás Zoltán is eredményes volt, ám horvát gól vezette be a harmadik negyedet (6-4), miután hibák következtek mindkét oldalon.

A befejező nyolc perc feléig sok hibával folytatódott játék, majd a Jug három-, majd négygólos előnyre tett szert, s ezzel el is dőlt az összecsapás. Bár Varga Dániel egyszer, 7-5-nél még visszahozta a reményt, 9-5 után már csak szépítésre tellett - Kovács Róbert és a háromszor is eredményes Hosnyánszky révén - Földi László együttesének erejéből.

Összesítésben egy góllal jobb volt a Jug, és a legjobb négy közé jutott, míg a Vasas kiesett az Euroligából.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott magyar bajnok Honvéd kétgólos vereséget (11-9) szenvedett Athénban az Olympiakosz ellen - kicsit a bírók is ellene fújtak -, amit előzetesen a nyolc csapat közül a leggyengébbnek tartottak. Kovács István csapata a meccs elején magabiztosan tűnt, két góllal is vezetett, 3-1-re, kicsit talán el is hitte, hogy könnyen meglesz a meccset, aztán a folytatásban már hátrányba került (4-5), Kiss Gergely büntetőt is hibázott, az utolsó negyedben azonban alulmúlta önmagát.

A befejező nyolc percnek 7-5-ös előny után 9-8-as előnnyel indult neki a magyar csapat, ám zsinórban három gólt kapott, és egyáltalán nem lehetett érezni, hogy képes lenne a fordításra, mert az előnyeit elherdálta. A másik oldal viszont a létszámfölényes helyzetek kihasználását a tökélyre fejlesztette, Haciteodoru olyan pimasz gólt szerzett, amit rég lehetett látni. Bemutatta a labdát középre, aztán visszakézből Gergely kezei között a hálóba varászolta a labdát.

Ez a gól némileg demoralizálta a csapatot, nagy helyzetekben bután ellőték a labdát, Szivós például hasba vágta a görög kapust. A kisebb világválogatottal felérő Honvéd szenvedett a végén, a vendégek pedig élvezték a játékot, és Budapesten is 11-9-re nyertek. A bajnokcsapat emberemlékezet óta nem kapott ki itthon, a szezon egyik legfontosabb meccsét viszont csúnyán elbukta.

Euroliga-negyeddöntő, visszavágó

Jug Dubrovnik (horvát) - TEVA-VasasPlaket 9-7 (3-2, 2-2, 1-0, 3-3)
A magyar góldobók: Hosnyánszky 3, Heinrich, Mátyás, Varga Dániel, Kovács R. 1-1

Továbbjutott: a Jug, 19-18-as gólkülönbséggel

Domino-BHSE - Olympiakosz Pireusz (görög) 9-11 (3-3, 4-2, 2-3, 0-3)
góldobók: Bárány, Biros 3-3, Benedek 2, Szivós 1, illetve Szanta 3, Komadina, G. Afrudakisz, Hatziteodoru 2-2, Toszkasz, Vranjes 1-1
Továbbjutott: az Olympiakosz kettős győzelemmel