Újra összecsap Pete Sampras és Roger Federer

2007.05.23. 12:10
A jelen és a közelmúlt legnagyobbja, azaz a világelső Roger Federer és a 2002-ben visszavonult Pete Sampras vív ősszel bemutató teniszmérkőzést Malajziában.

"Én tartom 14 Grand Slam-győzelemmel a rekordot, de Roger már tíznél tart, és biztos vagyok benne, hogy meg fog előzni. Még elég fiatal vagyok ahhoz, hogy versenyszerűen játsszak, úgyhogy különleges mérkőzés lesz" - jelentette ki a 35 esztendős amerikai legenda.


Roger Federer, miután legyőzte kedvencét, Samprast (fotók: AFP)

A tíz évvel ifjabb svájci zseni ugyancsak szuperlatívuszokban nyilatkozott az "Idők csatájáról", amelyet az ázsiai ország függetlenségének ötvenedik évfordulójára szerveznek november 22-én:

"Pete ellen játszani maga a megvalósult álom, már most izgulok, nagyon várom a találkozót."

Eddig egyszer játszottak egymással

Az AP amerikai hírügynökség úgy tudja, hogy a két sztár további két összecsapást kötött le Ázsiában: november 20-án egy még ismeretlen helyszínen, 24-én pedig a kínai fennhatóság alá tartozó Makaón szállnak szembe egymással.


Pete Sampras a 2001-es vereségkor

Federer egyszer játszott gyerekkori példaképével. A sors - talán nem véletlenül - Wimbledonban hozta össze őket a 2001-es torna nyolcaddöntőjében, s akkor öt játszmában - 7-6, 5-7, 6-4, 6-7, 7-5-re - a feltörekvő titán győzött, ezzel megszakította kedvence 31 mérkőzésen át tartó veretlenségét az All England Clubban.

A legenda szerint az összecsapás után "Pistol Pete" azt mondta a bázeli fenoménnak: "Te leszel az utódom."