Talmácsi zaklatott verseny után a negyedik

2007.06.03. 20:45
Az előzéseket is szinte alig lehetett követni a gyorsaságimotoros-világbajnokság olaszországi futamán a 125 köcentisek versenyében. Talmácsi Gábor többször is vezetett, de végül a negyedik lett, azonban riválisa, a vb-ben a futamig vezető Lukas Pesek az utolsó kanyarban kiesett.

A múlt hétvégén csak negyedikként végzett Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentis kategóriájának isztambuli futamán és ezért tovább nőtt hátránya a vb-ben vezető Lukas Pesek mögött. Az olaszországi Mugellóban a harmadik helyet szerezte meg az időmérőn, így jó esély volt rá, most előrelép és újra a dobogóra lép.

Minden megtörténhetett

A harmadik helyet tartotta is a magyar motoros az első kanyarig. Röviddel ezután az élre tört, majd hamar visszaesett a harmadik helyre. A második kört így is kezdte, de ismét előzött és a második helyre került. Pesek nagyon jött föl, de a szintén apriliás Mattia Pasini vezet. Aztán Talmácsi ragadta meg az első helyet Pasini és Hector Faubel előtt, ők hárman egymást előzgették folyamatosan.

A kezdeti izgalmakat követően beállt a mezőny, az élen nem változott a helyzet: Pasini, Talmácsi, Faubel volt a sorrend, de utána Faubel és De Rossi is megelőzte a magyart. Az élbolyban ismét egymást előzgetik a versenyzők.

Talmácsi a harmadik majd a második helyen motorozott. Nagyon szoros volt az élmezőny, bármi megtörténhetett ekkor. A nyolcadik körben Talma a negyedik helyen haladt, senki nem bírt elszakadni az élbolytól - 8-10 motor teljesen együtt ment. Faubel vezetett, a magyar apriliás továbbra is a negyedik.

Együtt haladtak

Az élmezőny nagyon élénk, óriási volt a küzdelem. A tizedik körben Talma az ötödik, Faubel, Pasini, Simone Corsi állt az első három helyen.

A 11. körben Faubel visszacsúszott a harmadik helyre, a következőben Talmácsi a harmadik, majd második és az első helyre jött föl. A Talmának becézett apriliás elindult, mint a rakéta, kiszakadt az élbolyból. Pasini és Faubel Talmácsi üldözésébe kezdett, sajnos sikerrel - a magyar visszacsúszott a negyedik helyre.

A világbajnoki pontversenyben a futam előttig vezető Pesek nagyon visszaesett. Faubel vezetett, majd Corsi. Az élboly hat gépre zsugorodott össze a hajrában. Öt körrel a vége előtt Talma a negyedik, majd az ötödik.

Két körrel a vége előtt Pasini vezetett, Talma volt a második. Újra változott a helyzet: Faubel vezetett.

Talmácsi a kör végére visszaesett a negyedik helyre. Az utolsó körben a magyar a negyedik, majd a második. A versenyt Faubel nyerte végül. Talmácsi talán kicsit csalódott lehet, mert végül negyedik, de a vb-pontversenyben hoz legnagyobb ellenfelén, mert Pesek az utolsó körben kicsúszott és kiesett.

Ragyogó, látványos verseny volt. Időnként az előzéseket alig lehetett követni. Az élboly nagyon kiegyenlített teljesítményt nyújtott.

Gyorsaságimotoros-világbajnokság, Olasz GP

125 kcm (20 kör, 104,9 km)
1. Hector Faubel (spanyol, Aprilia) 40:14.164 p
2. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 40:14.184
3. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 40:14.230
4. TALMÁCSI GÁBOR (Aprilia) 40:14.298
5. Kojama Tomojosi (japán, KTM) 40:15.826
6. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) 40:15.855
A vb-pontverseny állása a 6. futam után (még 11 van hátra): 1. Faubel 102 pont 2. Talmácsi 95, 3. Lukas Pesek (cseh, Derbi) 91