Tisza Triatlon: Pocsai Balázs gyõzött a férfiaknál

2007.06.07. 16:30
Pocsai Balázs nyerte a tavaly életre hívott Triatlon Tour-sorozat idei második, tiszaújvárosi állomásának sprinttávú egyéni versenyét.

A versenyzõk örömére az idõjárás szöges ellentéte volt a szombatinak, hiszen a szakadó esõt felváltotta a tûzõ napsütés, ami jelentõsen csökkentette a bukások veszélyét.

A 750 méteres úszás ezúttal semmirõl sem döntött, hiszen a mezõny nagy része tulajdonképpen egyszerre hagyta el a Termálstrand 50 méteres medencéjét. A 20 kilométeres kerékpározás során azonban többen már nem bírták a legjobbak tempóját, így egy nyolcfõs boly maradt az élen, amelynek például nem volt már tagja a tavaly gyõztes Vanek Ákos, ugyanakkor ott volt favoritok közül, Lipták Tamás, Kuttor Csaba, Pocsai Balázs és Török Dániel. Magyar viszonylatban rettentõ erõs tempót diktáltak az élen haladók, volt szökési kísérlet is Kuttor részérõl, de próbálkozását nem koronázta siker.

Az 5 kilométeres futás óriási versenyt ígért, azonban végül párharccá redukálódott, ugyanis Pocsai és Kuttor már a táv felére elszakadt többi riválistól. A gyõzelmet hatalmas, hosszú sprintjének köszönhetõen a debreceni versenyzõ szerezte meg Kuttor elõtt, míg a harmadik helyre az olasz Alberto Casadei futott be.

"Magamhoz képest jól úsztam, s ezzel tettem le a gyõzelem alapját, hiszen így az elsõ bolyban kerekezhettem. Bringán eszméletlen erõs pályát mentünk mind a nyolcan, de szerencsére maradt erõm a futásra. Csabával hamar elszakadtunk és komoly taktikai harcot vívtunk. Õ egy rövid, de annál erõsebb hajrában bízott, míg én úgy éreztem, hosszú hajrával nyerhetek. Számításom bevált, s ennek nagyon örülök" - mondta a boldog gyõztes.

Kuttor sem volt csalódott, mert mind megjegyezte, erre számított, neki jobban fekszik az olimpiai táv, mint a sprintverseny, de azért kissé bosszantja, hogy mindig van valaki, aki lefutja, s ezért itthon rendre csak a második hely jut neki, noha nemzetközileg szinte kivétel nélkül õ szerepel a legjobban.

XVI. Tisza Triatlon, férfiak

1. Pocsai Balázs (Debreceni Sportcentrum) 58:38 p
2. Kuttor Csaba (Uniqa Team Miskolc) 58:47
3. Alberto Casadei (olasz, Uniqa Team Miskolc) 59:12