Szilvia
5 °C
16 °C

Szeles Mónika magyar állampolgár lett

2007.06.07. 18:02
Magyar állampolgári esküt tett a napokban Szeles Mónika, volt világelső teniszcsillag. Döntéséről hazánkban kevesen tudtak, minden teljes titokban történt.

A volt teniszező világelső Szeles Mónika teljes titoktartás mellett a napokban letette a magyar állampolgári esküt.

"Nagyon örülök Mónika lépésének, hiszen, ha szándékában áll, akkor nagyon sokat tehet a sportágért" - mondta az MTI érdeklődésére Taróczy Balázs, aki egyetlen magyarként 1985-ben a svájci Heinz Günthardttal megnyerte a wimbledoni teniszbajnokságot párosban.

"Számomra is újdonság a hír" - nyilatkozta a korábbi többszörös magyar bajnok Noszály Sándor. "Hosszú ideje ápoljuk a barátságot, többször járt Magyarországon, végtelenül örülök, hogy így döntött."

Az Újvidéken 1973. december 2-án született, magyarul jól beszélő, később amerikai színekben versenyző Szeles Mónika pályafutása során kilenc Grand Slam-tornát (4 Roland Garros, 3 Australian Open, 2 US Open) nyert meg.

A kilencvenes évek elején vitán felül a világ legjobbja volt, ám 1993-ban egy Steffi Graf-rajongó hátba szúrta a pályán, és pszichikai sérülései miatt hosszú ideig nem versenyezhetett.

Visszatérése után nem tudta megismételni nagy sikersorozatát. Pályafutása során 53 tornagyőzelmet aratott, utoljára 2002-ben, Madridban nyert versenyt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?