Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Nadal simán legyőzte Federert a Roland Garros-on

2007.06.10. 20:58
Négy játszmában, három óra alatt verte meg Nadel Federert, ezzel a világelső már másodszorra kapott ki a Roland Garros fináléjában. A győztes egymillió eurót kapott, de a vesztesnek is jutott félmillió.
A címvédő spanyol Rafael Nadal négyjátszmás, három óra tíz perces mérkőzésen nyert Roger Federer ellen a francia nyílt teniszbajnokság férfidöntőjében, így sorozatban harmadszor nyert Párizsban. A világelső sorozatban másodszor veszített a Roland Garros fináléjában.

A nyitószettben 3:3-ig mindkét klasszis nyerte - Federer könnyebben, Nadal olykor kínlódva, bréklabdákat, egyszer sorozatban hármat hárítva - a saját adogatójátékát.

Aztán a hetedik gémben a spanyol összekapta magát, és nullára nyerte el a svájci szerváját (4:3). A világelső továbbra is bizonytalankodott, tizenhatszor hibázott magától, a spanyol újra brékelt, és 51 perc alatt behúzta az első szettet. A folytatásban 3:3-ig újra fej-fej mellett haladt a két szuperklasszis, ám Federer váltott, elkezdte rohamozni a hálót és ez bejött: elvette Nadal adogatójátékát, sőt 5:3-nál négy szettlabdához jutott, de a mallorcai izomember mind a négyet hárította. A következő gémet azonban simán nyerte a svájci és újabb 55 perc elteltével kiegyenlített. Kezdődhetett minden elölről.

A harmadik felvonásban Nadal azonnal elnyerte riválisa adogatójátékát és 3:0-s előnyhöz jutott. Federer ismét sok - addig összesen 49 - hibával játszott, nem tudott felzárkózni és további negyven perc után Nadalnak már csak egy szett hiányzott sorozatban harmadik párizsi győzelméhez. A negyedik, egyben utolsó felvonás harmadik játékában újra brékhátrányba került a világelső, az ibériai ugyanakkor egyre magabiztosabban teniszezett, minden labdát befutott és 3:1-es vezetéshez jutott. A meccs ezt követően viszonylag gyorsan eldőlt, Federer már nem tudott újítani, esélye sem volt az egyenlítésre. A spanyol nagy boldogságában meghempergett a vörös salakon, majd felmászott a nézőtérre és megölelte nagybátyját, Toni Nadalt.

A győztes egymillió eurót kapott sikeréért, míg a vesztes ennek az összegnek a felével vigasztalódott.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft