Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Janics megnyugodott, de nem magyarázta meg a feladást

2007.06.19. 15:45
Kapcsolódók (16)
A kétszeres olimpiai bajnok Janics Natasa Szegeden készül a június végi spanyolországi Európa-bajnokságra, szerdán a kapitány, Angyal Zoltán is szemügyre veszi, milyen állapotban van. Janics megnyugodott, részletesen azonban nem indokolta meg, miért adta fel az országos bajnokságot, és miért csak a nyolcadik helyen kullogott a célba ötszáz méteren.

Tíz napja veszítette el a szegedi Európa- és világbajnoki ötszázméteres válogatóversenyt, Janics Natasa így a június végi spanyolországi Európa-bajnokságon csak kétszázon állhat rajthoz. Janics háromszázötven méter után sétaevezésre váltott, feladta a versenyt, mert szembesült vele, korábbi párostársát, Kovács Katalint nem tudja legyőzni, a második hely pedig, az országos bajnokság ezüstérme nem motiválta.

Lecsapódás

Janics a vereség után hazatért édesanyjához, a vajdasági Bácskapalánkára, aztán csatlakozott a szegedi csapathoz, és most újra nagy erővel készül. Angyal Zoltán szövetségi kapitány szerdán meglátogatja a szegedi különítményt, és felméri Janics, egyúttal az olimpiai bronzérmes kenus, Vajda Attila állapotát, felkészültségi szintjét. Vagyis nemcsak Janics érdemli ki ezt a figyelmet, hanem valamennyi edzőtáborban készülő versenyző.

"Natasa megnyugodott a kudarca után, lehiggadt, választ azonban egyelőre nem adott, mi történt vele. Vagyis, annyit mondhatok, mint már eddig is, besokallt az addigi pszichés terhek alatt, akkor csapódtak le és ütköztek ki rajta az edzőváltás okozta problémák" - mondta az Indexnek Csonka Gábor, a versenyző menedzsere.

Janics tisztábban lát a nagy versenyek után

A szegedi klubigazgató, Petrovics Kálmán, aki maga is világszínvonalon versenyzett, kétszeres vb-aranyérmes, így könnyebben képes a helyébe képzelni magát, ám ő is csak találgatja, mi lehetett az oka a feladásnak.

Csonka arról is beszámolt, hogy az edzőkeresés pillanatnyilag nincs napirenden, kivárnak, és kíváncsian várják, mire lesz képes az Eb-n Janics. Szerinte az év nagy versenyei után már Janics is tisztábban látja a jövőjét.